Carsten Petersen truer med retssag, hvis firmaet bag klatrebanen, der ses i skoven bag ham, får lov til at udvide åbningstiderne. Foto: Peter Mailand

Carsten Petersen truer med retssag, hvis firmaet bag klatrebanen, der ses i skoven bag ham, får lov til at udvide åbningstiderne. Foto: Peter Mailand

Klatrebane i Nivå vil udvide: Naboerne truer med retssag

Får klatrebanen i Nivå lov til at udvide åbningstiderne, truer lægger naboerne sag mod kommunen

Sagen om klatrebanen i Nivå spidser til. For firmaet bag klatrebanen Til Tops har søgt om lov til at udvide åbningstiderne og åbne banen for alle i sommerferien. Sagen skal tirsdag behandles i Plan-, miljø og klimaudvalget i Fredensborg Kommune, og inden mødet indstiller forvaltningen, at klatrebanen skal have lov til at udvide åbningstiderne i de tre år.

Men det falder ikke i god jord hos de nærmeste naboer, fortæller Carsten Ralf Petersen, der er formand for grundejerforeningen, Skovparken, der ligger ved siden af.

"Vi vil med meget stor sandsynlighed rejse erstatningskrav mod kommunen på en halv million kroner eller mere, for værditab på vores boliger," siger han og tilføjer, at sagerne vil blive rejst af de enkelte boligejere.

Da klatrebanen åbnede i april sidste år, skete det under voldsomme protester fra naboerne ,der klagede over, at der fra banen var direkte udsyn ned i deres haver. Derfor blev det indskærpet, at banen kun måtte benyttes af campingpladsens overnattende gæster.

Men i løbet af den første sæson har der i gennemsnit kun været seks gæster på klatrebanen om dagen, hvilket ikke er nok til at, banen er rentabel.

Forventer 3000 gæster

Derfor har Finn Gjersøe, der er direktør i firmaet Til Tops, søgt om lov til at åbne banen på hverdage fra 10-18 for skoleelever og åbne banen for alle i skolernes sommerferie. Derudover har Til Tops søgt om lov til at åbne bane tre dage om året i forbindelse med campingpladsens åbning og markedsdage. Får flirmaet lov til at udvide åbningstiderne forventer Finn gjersøe, at banen vil tiltrække omkring 3000 gæster om året, mod 800 i dag.

Frygter salamimetode

Inden sagen skal behandles politik tirsdag indstiller forvaltningen, at klatrebanen skal have en midlertidig tilladelse i tre år. Og det undrer Carsten Ralf Petersen.,

"Det er jo en helt anden belastning, der vil påvirke området radikalt," siger han og tilføjer.

"Hvis der bliver åbnet for alle, og der ikke er nogen begrænsning på, kan der jo komme 5000 eller 8000," siger han og fortsætter:

"Jeg frygter, at det en salamimetode, hvor kommunen først åbner banen på særlige vilkår, hvor der kun er adgang for campingpladsens overnattende gæster, og så året efter åbner banen for alle. Det er helt uforståeligt og dobbeltmoralsk," siger han.

Står med det største tab

Selvom Til Tops kun har søgt om tilladelse til at åbne banen på hverdage fra 10-18, så er Carsten Pedersen ikke tilfreds.

"Vi ligger jo i et sølvbryllupskvarter, hvor mange har nået pensionsalderen," siger han og tilføjer, at der også er flere enkeltmands virksomheder med hjemmearbejdspladser i området.

Carsten Petersen giver heller ikke meget for, at klatrebanen ikke er rentabel, med den nuværende tilladelse.

"Hvorfor skal vi skal lægge ryg til, at klatrebanen er en dårlig forretning? Som boligejere står vi med det største tab. Folk vil ikke købe et hus d

er ligger op ad et tivoli," siger han.

Publiceret 05 February 2019 06:00