Byrådet skal mandag aften behandle en sag om Autohuset Fredensborg, der har søgt om en ny tilladelse til at udstille biler foran forretningen på Kongevejen. Foto: Google Earth.

Byrådet skal mandag aften behandle en sag om Autohuset Fredensborg, der har søgt om en ny tilladelse til at udstille biler foran forretningen på Kongevejen. Foto: Google Earth.

Autoforhandler splitter socialdemokratiet

S er splittet i en sag om autoforhandler, der har søgt om ny tilladelse til biludstilling

Skal - skal ikke? Skal Autohuset Fredensborg have en ny tilladelse til at udstille biler foran forretningen på Kongevejen? Det spørgsmål skal mandag aften behandles i byrådet i Fredensborg Kommune, men forud for mødet er Socialdemokratiet splittet i sagen.

Autohuset Fredensborg er et autoværksted, der også sælger brugte biler. Siden november 2016 har indehaver, Ayhan Bas, haft en midlertidig tilladelse til at udstille op til syv biler foran forretningen på Kongevejen

Ifølge Fredensborg Kommune, der flere gange har været på uanmeldt besøg, er reglerne gang på gang blevet overtrådt. Forvaltningen oplyser, at der i flere omgange har været for mange biler på parkeringspladsen foran autoforhandleren. Desuden har der både været udstillingsbiler og bannerflag i græsrabatten ud mod Kongevejen, hvilket kommunen har ikke givet tilladelse til.

"Generelt har der mindst holdt ca. 20 biler på forpladsen heraf 2-5 i græsrabatten," oplyser forvaltningen i et notat.

Alligevel indstiller forvaltningen til, at autoforhandleren skal have en ny midlertidig tilladelse.

Det var et flertal blandt politikerne dog ikke enige i, da sagen blev behandlet i Plan-, miljø og klimaudvalget.

For tålmodigheden er sluppet op, fortæller Bo Hilsted (S).

"Jeg mener, at når man får udstukket nogle anvisninger og nogle retningslinjer, så skal de også overholdes. Så det er rent af principielle grunde, at jeg stemmer imod i den her sag," siger han.

Bo Hilsted mener, at autoforhandleren har fået nok chancer.

"Han har fået flere advarsler, men han har ikke rettet sig efter de anvisninger og de påbud han har fået. Det mener jeg, at man skal - af principielle grunde. Så jeg stemmer imod," siger han.

Og det bakkes op af Carsten Nielsen (S):

"Han har flere gange haft muligheden for at rette ind, men hver gang er han gået over stregen. Så nu mener jeg, at nok er nok," siger han.

Carsten Nielsen mener, at forvaltningen har strukket sig meget langt i sagen.

"Han har hele tiden haft lov til at have fire-fem biler stående, men hver gang administrationen har været derude, har han jo haft langt flere biler stående," siger han og tilføjer:

"Det er generelt hele hans ageren i den her sag, der har meget at efterlade," siger han.

Men det er Ergin Özer (S) lodret uenig i. Derfor begærede han sagen i byrådet.

"Jeg læner mig op ad forvaltningen, der peger på, at han har fundet en løsning og vil flytte bilerne til et nyt lejemål. Og når der er fundet en løsning og forvaltningen anbefaler, at han skal have en ny tilladelse. Ja, så mener jeg også, at han skal have den," siger han.

Ergin Özer hæfter sig ved, at kommunen ikke modtaget nogen klager i sagen.

"Der har jo ikke været nogen klager fra naboer eller andre, og det har heller ikke på noget tidspunkt været så grelt, at forvaltningen har meldt ham til politiet. Så jeg mener, at han skal have en chance til," siger han.

Ergin Özer foreslår, at en ny tilladelse skal gøres betinget.

"Man kunne jo give ham en ny tilladelse, for et år, med den betingelse, at hvis han ikke har ændret på forholdene efter tre måneder, så inddrages tilladelsen," siger han.

Den holdning bakkes op af borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), der mener, at det er en hård dom.

"Personligt mener jeg, at han skal have en chance til. Vi skal ikke genere vores erhvervsdrivende alt for meget, for dem har vi jo ikke for mange af i kommunen," siger han.

Publiceret 28 January 2019 09:00