Ole og Philip Lindgreen har åbnet nyt kontor i Fredensborg. Foto: Peter Mailand

Ole og Philip Lindgreen har åbnet nyt kontor i Fredensborg. Foto: Peter Mailand

Liebhavermægler fejrer 40 års jubilæum med nyt kontor

Ejendomsmægleren Ole Lindgreen kan fejre 40 års jubilæum med et nyt kontor på Jernbanegade i Fredensborg

Store bløde lænestole, sofaarrangementer, afdæmede farver og billeder på væggene. Det er det første man lægger mærke til, når man træder ind i det nye kontor hos liebhavermægleren Ole Lindgreen på Jernbanegade i Fredensborg.

Ejendomsmægleren er rykket ind i et nyt kontor, der ligner et miks mellem en boligbutik og dagligstue. Og det er der en mening med, forklarer Ole Lindgreen.

" Det handler om, at det skal være hyggeligt, for når folk køber en bolig, så er det jo den største beslutning i deres liv. Hvorfor skal det så ligne et kommunekontor, hvor man sidder på hver sin side af et skrivebord?," spørger han.

Ole Lindgreen kan her i januar fejre 40 års jubilæum som ejendomsmægler. Han købte forretningen i 1979 og har siden været liebhavermægler i Fredensborg. De sidste 21 år med sin søn Philip, der på sigt skal overtage forretningen.

"Tidligere havde vi et kontor på 600 kvadratmeter. Men hvad skal vi med det? Vi har ikke en eneste bolig hængende i butikken, for i dag sidder folk jo derhjemme og ser på boliger," siger han.

Tidligere lå forretningen på Kongevejen, men nu mægleren rykket ind i lokalerne der førhen husede FF Sko. Sammen med to indretningsarkitekter, har Philip indrettet lokalerne på tre uger.

Ifølge Philip Lindgreen handler det om at satse både på gyngerne og karusellerne, for at stå bedre rustet i et omskifteligt marked.

"Vi vil gerne have fat i de lidt større villaer, så vi ikke ikke kun satser på liebhaverboligerne, men har begge dele med, hvis det ene marked går i stå," siger han til Uge-Nyt.

Ole Lindgreen har gennemført flere hundede handler og én af de ting som han husker, er hvordan finanskrisen påvirkede boligmarkedet.

"Fra år 2000 - 2007 gik det bare fremad og priserne røg også op i et niveau, hvor man tog sig til hovedet," husker han.

"Det stoppede fra den ene dag til den anden. Og det der slog os mest var, hvor meget priserne dykkede Det var jo 25-30 procent," siger han.

Ole Lindgreen har også solgt de samme boliger flere gange.

"En af dem blev før finanskrisen solgt til 56 millioner og få år efter, blev den igen solgt til 32 millioner kroner. Så der er nogle, der har taget nogle ordentlige tab," siger han.

Derimod er Philip Lindgreen ikke i tvivl om, hvad det hander om i fremtiden.

"I dag skal du følge med udviklingen og være med på alle platforme, som facebook og instagram. Det er vigtigt at man er med der," siger han.

Publiceret 16 January 2019 09:04