Asta Lundberg fra Nivå startede en underskriftsindsamling mod den nye madordning, og nu ruller Fredensborg Kommune ordningen tilbage. Foto: Peter Mailand

Asta Lundberg fra Nivå startede en underskriftsindsamling mod den nye madordning, og nu ruller Fredensborg Kommune ordningen tilbage. Foto: Peter Mailand

Fredensborg Kommune trækker i land og ruller madordning tilbage

Pensionisterne på ældrecentrene i Humlebæk, Nivå og Kokkedal får igen lov til at købe dagens retter i halve portioner

Det bliver igen muligt at købe dagens retter i halve portioner i ældrekantinerne i Humlebæk, Nivå og Kokkedal, for Fredensborg Kommune ruller ændringerne i madordningen tilbage.

Og det glæder Grethe Troensegaard fra Seniorrådet, der mandag mødtes med Social- og seniorudvalget i Fredensborg Kommune for at rejse Seniorrådets kritik af ensretningen i madordningen.

Men selvom ændringerne nu rulles tilbage så vil Grethe Troensegaard se det før hun tror det.

"Nu skal vi lige se om det er, alt der bliver rullet tilbage. Det skal være sådan, at der skal være plads til variation på de forskellige ældrecentre," siger hun til Uge-Nyt.

Næstformand i Social - og seniorudvalget Kristian Heegaard (R) bekræfter overfor Uge-Nyt, at ændringerne rulles tilbage, så de ældre igen får lov til at købe mad i halve portioner.

"Der var fuld enighed i udvalget om, at ordningen skulle rulles tilbage, så de ældre igen får mulighed for at købe halve portioner, ligesom de havde det før 1. januar," siger han, med henvisning til, at det var der ændringen blev gennemført.

Efter årsskiftet stoppede Fredensborg Kommune med at sælge dagens retter i halve portioner til 28 kroner og siden nytår har de ældre skulle betale 54 kroner for en fuld portion. Og det har fået det ældre til at samle underskrifter i protest.

Ifølge Kristian Heegaard blev Social - og seniorudvalget ikke blevet orienteret om ændringerne i madordningen, før ændringerne trådte i kraft.

"Vi fik en orientering på mail om ændringen, da vi blev bekendt med, at underskriftsindsamlingen var på vej. Herefter bad Hans Nissen om at få en sag på dagsordenen til næste Social- og seniorudvalgsmøde," siger han.

Kristian Heegaard vil fremover have de lokale råd med inden Fredensborg Kommune gennemfører lignende ændringer.

"Når der kommer ændringer af den her karakter, så er det en god idé at tage de lokale brugerråd og Seniorrådet med på råd inden man gennemfører ændringerne," siger han.

FAKTA

Fredensborg Kommune har fra årsskiftet ensrettet madordningerne i kantinerne på ældrecenterene i Nivå, Kokkedal og Humlebæk så de ældre ikke længere kan købe dagens retter i halve portioner.

Tidligere kunne de ældre købe dagens ret og biret til i halve portioner 28 kroner. Nu skal de ældre betale 54 kroner for retterne, som samtidig bliver serveret i mindre portioner.

Fredensborg Kommune har tidligere forsvaret beslutningen med, at mange ældre har været underernærede.

Men de ældre protesterer over beslutningen. Det fik i første omgang de ældre på Mergeltoften i Nivå til at samle underskrifter i mod ordningen og siden har det bredt sig.

Publiceret 15 January 2019 10:09