Karen Olsen samlede i alt 54 underskrifter, der nu skal overdrages til formanden for Social- og seniorudvalget i Fredensborg Kommune, Hans Nissen (S). Foto: Peter Mailand

Karen Olsen samlede i alt 54 underskrifter, der nu skal overdrages til formanden for Social- og seniorudvalget i Fredensborg Kommune, Hans Nissen (S). Foto: Peter Mailand

Protester mod madordning breder sig

Torsdag var der underskriftsindsamling blandt de ældre i Humlebæk

I sidste uge samlede de ældre underskrifter på Mergeltoften i Nivå og torsdag blev der i Humlebæk samlet 54 underskrifter mod ensretningen af madordningen i Fredensborg Kommune.

Dagcenteret i Humlebæk får leveret mad fra køkkenet på Øresundshjemmet og siden årsskiftet har de ældre ikke har haft mulighed købe dagens retter i halve portioner i kantinen på dagcenteret. Hvor de ældre tidligere kunne købe en halv portion for 28 kroner, så skal de nu betale 54 kroner for en hel. Og det har fået de ældre i oprør.

Bag indsamlingen står den 86-årige Karen Olsen fra Humlebæk:

Formynderisk

"Jeg kan slet ikke spise en hel portion og hvad skal jeg så gøre med resten? Smide det væk?," spørger hun og tilføjer:

"Jeg vil ikke betale 54 kroner, for en portion, hvor jeg skal smide halvdelen væk," siger hun.

Karen Olsen frygter, at folk bliver hjemme, efter de nye regler.

Hvis folk ikke har lyst til at betale 54 kroner for en hel portion mad - og det er der mange der ikke har - så er resultatet, at folk bliver hjemme. Og det synes jeg er synd," siger hun.

Karen Olsen giver ikke meget for, at Fredensborg Kommune forsvarer beslutningen med, at mange ældre har været underernærede.

"Det er noget vrøvl. Hvad bygger han det på? Det er jo ikke de raske ældre han kan basere det på," siger hun.

"Det er meget formynderisk. Det kan da ikke være rigtigt, at kommunen skal fortælle mig, hvor meget jeg skal spise. Det skal man ikke acceptere," siger hun.

"Man forringer livskvaliteten for en stor gruppe blandt de raske ældre, som man risikerer bliver svage ved det her, fordi de sætter sig hjem for at spise alene," siger hun.

Underskrifterne skal nu overdrages til formanden for Social- og seniorudvalget i Fredensborg Kommune, Hans Nissen (S).

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra formanden for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen (S).

Publiceret 11 January 2019 11:30