92-årige Asta Lundberg ærgrer sig over den nye madordning i kantinen på Mergeltoften. Foto: Peter Mailand

92-årige Asta Lundberg ærgrer sig over den nye madordning i kantinen på Mergeltoften. Foto: Peter Mailand

Fredensborg Kommune: Mange ældre har været underernærede

Vi kan ikke forsvare at sælge mad i så portioner, lyder det fra ældrechef

Årsagen til, at der ikke længere sælges mad i halve portioner fra kantinen på Mergeltoften skal findes i at mange ældre i Fredensborg Kommune tidligere har været underernærede.

Det forklarer Hans Bækvang, der er ældre- og omsorgschef på området. Ifølge Hans Bækvang blev Fredensborg Kommune opmærksom på problemet med at flere pensionister var underernærede da kommunen i efteråret gennemgik hele kostprogrammet på ældreområdet.

"Vi fandt ud af, at der er en del af vores ældre, der faktisk har været underernærede, og det kan vi som kommune ikke forsvare. Vi følger de kost- og ernæringsanbefalinger, som er for ældre over 80 år og der kan vi ikke forsvare at servere halve portioner for det giver ikke nok næring til de ældre," siger han.

Ifølge Hans Bækvang gør det indtryk, at de ældre fortæller, at de ikke kan spise en hel portion.

"Jeg kan ikke genkende det billede fra resten af kommunen. Det er en praksis som Mergeltoften har kørt i flere år. Men der er brug for, at vi som kommune følger de kostanbefalinger som ældre over 80 år har brug for for at bevare deres færdigheder," siger han til Uge-Nyt.

Ifølge Hans Bækvang gør protesterne fra de ældre indtryk.

"Det gør da indtryk, at de ældre har startet en underskriftsindsamling, og nu må vi høre om der er noget vi kan justere, men vi kommer ikke til servere halv portioner igen, for det giver ikke nok næring til de ældre og det kan vi ikke forsvare som kommune," siger han.

Publiceret 08 January 2019 08:00