Asta

Asta

Ældre samler underskrifter mod ændring af madordning

Mere end 50 ældre protesterer mod ny madordning på Mergeltoften i Nivå

En populær ordning med ældremad er nu stoppet i kantinen på Mergeltoften i Nivå. Tidligere kunne de ældre ellers købe dagens hovedret og biret i halve portioner til 28 kroner, men fra årsskiftet stoppede ordningen og nu skal de ældre betale 54 kroner for en hel portion. Samtidig er portionerne blevet mindre. Og det har skabt oprør blandt de ældre. En af dem er 92-årige Asta Lundberg.

"Det er jo helt åndsvagt, at vi skal betale 54 kroner for en hel portion, for jeg kan jo slet ikke spise en hel portion. Den er alt for stor, og det er da åndsvagt, at man bagefter må smide halvdelen væk," siger hun til Uge-Nyt.

Asta Lundberg, der bor i en beskyttet bolig i Nivå, har spist i kantinen på Mergeltoften stort set hver dag i 24 år. Hun ærgrer sig over, at hun ikke længere kan købe halve portioner, men afviser samtidig, at man kan købe en hel portion og gemme, resten.

"Man kan jo ikke købe en hel portion, og så tage den med. Det giver ingen mening. Især ikke om sommeren, hvor man jo ofte skal videre ned i byen eller andre steder hen," siger hun.

Håber at få den gamle ordning tilbage

Asta Lundberg har nu startet en underskriftsindsamling mod den nye ordning, og indtil videre har mere end 50 ældre skrevet under.

"Jeg håber da, at det kan føre til, at dem der har taget beslutningen kommer til fornuft, så vi kan få den gamle ordning tilbage," siger hun.

Også i kantinen kan kokken Jack Poulsen mærke ændringen.

"Tidligere solgte vi 30-35 portioner om dagen, men tirsdag solgte vi otte portioner, onsdag solgte vi én og torsdag slet ingen," siger han.

"Tidligere kunne vi sælge en halv portion, men efter de har skåret portionerne ned kan vi ikke længere sælge halve portioner. For du kan ikke halvere en bøf på 60 gram. Det giver ingen mening," siger han.

Publiceret 08 January 2019 06:00