Cirkelhusgrunden bliver et brandvarmt emne i Hørsholm og Fredensborg kommuner i den kommende tid. Foto: Peter Dahlerup

Cirkelhusgrunden bliver et brandvarmt emne i Hørsholm og Fredensborg kommuner i den kommende tid. Foto: Peter Dahlerup

Brandvarmt:

Alt er i spil om Cirkelhusgrunden

Hørsholm-politiker parat til at bringe modulvogntog i spil for at beskytte egen detailhandel

Af
Fred Jacobsen

Cirkelhusgrunden bliver et brandvarmt emne i nabokommunerne Fredensborg og Hørsholm i den kommende tid.

For selv om udviklingen af området til en ny bymidte først og fremmest er et Fredensborg-anliggende, er der også elementer, der går hen over kommunegrænsen. De er alle i spil ifølge formanden for Hørsholms erhvervs- og beskæftigelsesudvalg og viceborgmester, Henrik Klitgaard (R).

Erhvervsliv udfordret

"Fredensborg Kommune udfordrer os og vores erhvervsliv. Og hvis et nyt butiksområde der og i Kokkedal Industripark går ud over Hørsholms erhvervsliv, vil jeg kæmpe hårdt for, at det ikke bliver til noget," lyder den kontante udmelding fra Hørsholm-politikeren.

Henrik Klitgaard er netop sammen med formanden for Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) - under Kristin Arendts orlov er det partifællen Jan H. Klit - og Venstres Anne Ehrenreich blevet udpeget til en følgegruppe, der sammen med repræsentanter fra Fredensborg Kommune skal koordinere arbejdet mellem de to kommuner. Ud over de tre politikere deltager direktør Ole Stilling og centerchef Julie Reinau for Hørsholm Kommune. Fredensborg Kommune har endnu ikke udpeget sin følgegruppe.

Klitgaard er stærk kritisk overfor nabokommunens planer og vil beskytte sin kommunes detailhandel.

Hvis prisen er en smadret detailhandel, er det nej tak

"Fredensborg har brug for vores tilladelse til, at modulvogntog kan køre på Isterødvejen og vi har en international skole, der skal bygges i Hørsholm Kommune. Så vi skal samarbejde om alt," siger Klitgaard med henvisning til, at Fredensborg Kommune i bestræbelserne for at få modulvogntog til at køre uden om Fredensborg by har brug for Hørsholm Kommunes tilladelse til, at de må køre på Isterødvejen.

Han henviser også til, at udgangspunkt for sagen er, at NGG skal bygge nyt og derfor har solgt grunden til UTF Invest med henblik på at udvikle en ny bydel med nyt NGG, boliger, hotel, biograf, 30.000 kvadratmeter butiksareal og en ny international skole i Hørsholm Kommune.

"Hvis prisen er en smadret detailhandel, er det nej tak," siger Klitgaard.

Får ikke alle ønsker opfyldt

Sagen om modulvogntog er en sag, der under den nuværende udvalgsformand Jan H. Klits (K) ledelse blev udsat på et et udvalgsmøde 20. september, fordi det først skal undersøges, hvordan modulvogntog påvirker fremkommeligheden og trafiksikkerheden på Isterødsvejen samt motorvejstilslutningen. Analysen skal også klarlægge, hvordan modulvogntog på Isterødvejen vil påvirke kapaciteten, så den ikke forværres. Og det skal undersøges, om en fysisk ændring af vejnettet på strækningen betyder flere tunge køretøjer på Isterødvejen, samt om de foreslåede driftsudgifter er tilstrækkelige.

Det er altid godt at have noget til gode

Jan H. Klit er er knap så kritisk over for nabokommunens planer som Klitgaard, men afviser ikke, at modulvogntog kan komme i spil som en slags 'handelsvare' mellem de to kommuner.

"Det er altid godt at have noget til gode. Men det var ikke formålet med at udsætte sagen. Den var ikke gennemanalyseret," fastslår Jan H. Klit, der erkender de to kommunes modsatrettede interesser i udvikling af Cirkelhusgrunden, og siger han er optimistisk med hensyn til at lande sagen.

"Måske får vi ikke alle vores ønsker opfyldt," siger Klit, der som Klitgaard er meget opmærksom på, at udviklingen ikke skader Hørsholms handelsliv.

Publiceret 25 December 2018 07:00