Joacim Bruus-Jensen, til højre, forklarer i oktober sidste år en skeptisk gågadeforening i Hørsholm, at de intet har at frygte med et nyt center i Kokkedal. Foto: Fred Jacobsen

Joacim Bruus-Jensen, til højre, forklarer i oktober sidste år en skeptisk gågadeforening i Hørsholm, at de intet har at frygte med et nyt center i Kokkedal. Foto: Fred Jacobsen

Ministerium: Værsgo', I kan lave bymidte i Kokkedal

Erhvervsministeriet har nu givet endelig tilladelse til Fredensborg Kommune

Af
Fred Jacobsen

Fredensborg Kommune har nu fået endeligt grønt lys fra erhvervsministeriet til at omdanne området omkring Cirkelhuset til Kokkedals nye bymidte.

Det betyder, at det nu er Fredensborg Kommune selv, der er planmyndighed og mere eller mindre selv kan bestemme, hvordan den nye bymidte skal se ud. Det at være planmyndighed betyder blandt andet, at der skal udarbejdes en lokalplan for, hvad der må være i området.

Fredensborg Kommune modtog tilladelsen i løbet af ugen. Den ændrer ikke noget ved de planer, Nord Partners med investorerne UTF Invest i ryggen har for Cirkelhusgrunden: Det skal være et område med ny NGG, international skole, boliger, hotel, biograf, caféer og 30.000 kvadratmeter butikker, oplyser Joacim Bruus-Jensen, Nord Partners, til Uge-Nyt.

"Der skal skabes en bydel med liv hele dagen, børn der leger, folk der køber ind, går på café eller mødes for at se en god film," lyder hans beskrivelse i en pressemeddelelse.

Fredensborg bestemmer selv

Til Uge-Nyt understreger han, at den endelige tilladelse ikke betyder andet end at Fredensborg Kommune nu kan komme i gang med at udarbejde en lokalplan. Og selv om kommunen principielt nu har mulighed for at bymidten også kan rumme små butikker, som især nabokommunen Hørsholm frygter, kommer det ikke til at ske.

"Det var ikke og er ikke hensigten, og det vil man kunne se i en lokalplan," siger Joacim Bruus-Jensen.

Bekymringer i Hørsholm

Siden Fredensborg Kommunes ansøgning om at få Cirkelhuset og Kokkedal Industripark anerkendt som først aflastningsområde, siden bymidte, har der været meget debat frem og tilbage over kommunegrænsen, hvor især Hørsholm Kommunes detailhandel er bekymret for en ny bymidte, som hverken erhvervslivet eller flertallet af nabokommunens politikere mener, der er brug for.

Og naboerne på Christianshusvej i Hørsholm Kommune frygter den øgede trafik, en kommende bymidte kan betyde for deres kvarter.

Senest har de to kommuner kunnet enes om at oprette en følgegruppe med politikere og embedsmænd for at følge projektet.

"Jeg ved, der har været utryghed omkring projektet hos de handlende og politikerne i Hørsholm. Det har vi forståelse for, og jeg håber, at vi over de kommende måneder kan få en god dialog om, hvordan projektet kan udformes og give politisk tryghed," siger Joacim Bruus-Jensen, der ser en udfordring i at få folk til at tro projektets gode hensigter.

"Uro er naturlig nok, så vi har selvfølgelig en kommunikationsopgave her," siger Joacim Bruus-Jensen.

Publiceret 20 December 2018 11:59