Fremover vil en medarbejder fra Blå Kors' botilbud i Humlebæk, hver mandag hente overskudsmad fra Lidls butik i Helsingør. PR-foto

Fremover vil en medarbejder fra Blå Kors' botilbud i Humlebæk, hver mandag hente overskudsmad fra Lidls butik i Helsingør. PR-foto

Ny aftale om madspild til udsatte

Fremover vil Blå Kors i Humlebæk hente madspild fra Lidl

Fremover vil en medarbejder fra Blå Kors' botilbud i Humlebæk, hver mandag hente overskudsmad fra Lidls butik i Helsingør.

Mad, som efterfølgende vil blive brugt til madlavning og udlevering til mennesker, hvor en pose mad kan forsøde tilværelsen.

Det sker efter, at Lidl og Blå Kors har indgået en aftale om madspild.

Sara Nielsen, der er køkkenleder på botilbuddet i Humlebæk ser frem til at komme i gang med det nye samarbejde.

"Beboerne her på stedet vil få meget glæde og gavn af det her mad. Vi kan både bruge det, når vi laver mad i køkkenet, men vi kan også give det med hjem. Det kommer til at give lidt ekstra godt og hygge til beboerne, og det er vi bare glade for," siger Sara Nielsen, der samtidig glæder sig over, at det også gør en forskel i forhold til mindre madspild.

Også Pernille Folkmann, der daglig leder af botilbuddet i Humlebæk, glæder sig over den nye aftale.

"Det giver os jo nogle flere muligheder, og så må vi se, hvad vi får og vurdere om det skal bruge det i køkkenet, eller om det skal deles ud," siger hun til Uge-Nyt.

Bæredygtig fremtid

Som nævnt er samarbejdet en del af en ny aftale mellem Lidl og Blå Kors, fortæller Mikko Forsström fra Lidl i en pressemeddelelse.

"Vi har ambitiøse mål i Lidl, både i forhold til at mindske madspild, og når det gælder om at tage et samfundsansvar - og det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark understøtter i høj grad begge målsætninger. Det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer. Derfor er vi meget glade for via partnerskabet både at kunne hjælpe socialt udsatte danskere og samtidig mindske madspildet i vores butikker og på den måde være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid", siger han.

Publiceret 09 December 2018 09:00