Ulla Hardy-Hansen (K) undrer hun sig over prisen på det forslag til kompensation for flyrejser, som Plan-, miljø og klimaudvalget, har bedt forvaltningen arbejde videre med. Arkivfoto.

Ulla Hardy-Hansen (K) undrer hun sig over prisen på det forslag til kompensation for flyrejser, som Plan-, miljø og klimaudvalget, har bedt forvaltningen arbejde videre med. Arkivfoto.

Ulla Hardy-Hansen (K):

'Det er en meget dyr symbolpolitik'

'Det er jo langt, langt over, hvad vi havde forestillet os, at det ville koste', lyder det fra Ulla Hardy-Hansen (K)

Selvom Ulla Hardy-Hansen (K) ikke er med i Plan-, miljø og klimaudvalget, så undrer hun sig over prisen på det forslag til kompensation for flyrejser, som et enigt Plan-, miljø og klimaudvalg har bedt forvaltningen arbejde videre med.

"200.000 kr. Det er jo langt, langt over, hvad vi havde forestillet os, at det ville koste. Det er en meget dyr symbol politik. Det er jo skatteborgernes penge vi bruger på det her," siger hun.

Ifølge Ulla Hardy-Hansen råder Fredensborg Kommune heller ikke over jord der kan anvendes til skovrejsning.

"Der er jo slet ikke den jord til rådighed, så det skal kommunen jo ud og købe. Og det er klart, at hvis vi først skal købe jorden og efterfølgende have vores egne gartnere til at plante og pleje træerne, så bliver det meget dyrere end, hvis det skal gøres i Sydamerika," siger hun.

Ulla Hardy-Hansen (K), driver en frugtplantage, og kender udemærket træernes CO2-cyklus.

"Det meget dyrt for det jo bare et nålestik i det samlede CO2-regnskab, som det her giver. Når træerne fældes igen og de bliver brændt eller rådner, så frigives den opvarede CO2 jo igen. Så det er en meget dyr opbevaring, for det holder jo kun på CO2 i træernes levetid," siger hun.

Forslaget, som udvalget har peget på, kræver en ekstra bevilling og skal først behandles i Økonomiudvalget.

Publiceret 08 December 2018 07:00