Fredensborg Kommue vil bruge 200.000 kroner på, at plante nye træer for at kompensere i CO2-regnskabet for de flyrejser som politikerne og medarbejdere foretager. Arkittvfoto: Mostphotos.com

Fredensborg Kommue vil bruge 200.000 kroner på, at plante nye træer for at kompensere i CO2-regnskabet for de flyrejser som politikerne og medarbejdere foretager. Arkittvfoto: Mostphotos.com

Fredensborg vil bruge 200.000 kroner om året at kompensere for kommunens flyrejser

Fredensborg vil plante nye træer indenfor kommunegrænsen

200.000 kroner om året. Så meget vil kommunen bruge på, at plante nye træer i Fredensborg for at kompensere i CO2-regnskabet for de flyrejser som politikerne og medarbejdere i kommunen foretager.

Det har Plan-, miljø og klimaudvalget vedtaget.

Sidste år rejste politikere og medarbejdere i Fredensborg 92 gange med fly indenrigs og seks gange til europa. Og frem til 14. september i år har kommunen købt 119 enkeltrejser indenrigs og 16 enkeltrejser til Europa, viser en opgørelse fra kommunens rejsebureau.

Med de flyrejser som politikerne og medarbejderne foretager om året skal Fredensborg Kommune kompensere for lidt under 10 tons CO2-udledning om året, viser beregninger fra SAS.

Ifølge SAS siger en tommelfingerregel, at en kubikmeter rent træ i gennemsnit indeholder én tons CO2.

Det betyder, at Fredensborg Kommune skal plante nye træer for cirka én m3 kubikmeter nyt træ pr. år. Det svarer til ca. 700 kvadratmeter rødgran eller 1.000 kvadratmeter bøgetræer.

Forslaget blev behandlet på sidste møde i Plan-, miljø og klimaudvalget og her var der to andre forslag i spil. Et forslag om at træerne skulle plantes i Ecuador og et forslag, hvor træerne skulle plantes igennem folkeskoven.dk. I følge forvaltningen koster de to forslag henholdsvis 8.000 kr. og 10.000 kr. om året. Alligevel vedtog udvalget, at forvaltningen skal arbejde videre med den langt dyrere model til 200.000 kroner årligt, hvor Fredensborg Kommune selv skal står for arbejdet med at plante træerne indenfor kommunegrænsen.

Plan-, miljø og klimaudvalget har nu bedt forvaltningen om at finde en egnet placering til de nye træer, og samtidig skal der udpeges forslag til en mere klimavenlig rejsepolitik.

Formanden for udvaget Lars Simonsen (R), glæder sig over, at det er et enigt udvalg, der står bag beslutningen.

"Vi gør det for at sætte mere fokus på at rejse med fly og det er rigtigt at vi vil bruge et par hundrede tusinde på det, men vi har også bedt forvaltningen om at pege på andre rejseformer," siger han til Uge-Nyt.

Forslaget til 200.000 kroner, som udvalget har bedt forvaltningen arbejde videre med kræver en senere bevilling og skal først behandles i Økonomiudvalget.

Lars Simonsen undrer sig dog over, at prisen er højere, når træerne skal plantes indenfor kommunegrænsen.

"Vi skal selvfølgelig lige undersøge, hvorfor det her er så meget dyrere end de to andre forslag," siger han.

Publiceret 06 December 2018 06:00