Torben Hansen, der her står i sin have, frygter, at klatrebanen, der ligger i skoven bag ved, får lov til at åbne for flere gæster. Foto: Peter Mailand

Torben Hansen, der her står i sin have, frygter, at klatrebanen, der ligger i skoven bag ved, får lov til at åbne for flere gæster. Foto: Peter Mailand

Klatrebane i Nivå vil åbne for gæster udefra

Nabo truer med retssag, hvis klatrebanen for lov til at åbne for gæster udefra

Der er for få gæster på klatrebanen i Nivå til at det kan løbe rundt økonomisk. Derfor har firmaet bag klatrebanen, Til Tops, nu søgt Fredensborg Kommune om lov til at åbne klatrebanen for flere, så gæsterne blandt andet kan komme direkte ind fra gaden.

Men det møder modstand fra naboerne, der også klagede over klatrebanen, da den åbnede i april i år. De frygter, at de bliver 'naboer til en forlystelsespark', og derfor blev det indskærpet overfor firmaet bag, at klatrebanen kun må benyttes af campingpladsens overnattende gæster.

Seks gæster om dagen

Efter den første sæson kan Finn Gjersøe, direktør for klatrebanen Til Tops nu gøre status.

I gennemsnit har seks gæster dagligt besøgt klatrebanen og det tal skal op.

"Der er for få gæster til, at det kan løbe rundt. Og det er ærgerligt, for vi har fået mange henvendelser fra familier med børn, der gerne vil prøve en tur på klatrebanen. Men vi må ikke lukke dem ind, for den er kun for campingpladsens gæster. Og det synes jeg er ærgerligt. Så vi vil gerne åbne klatrebanen, så vi også kan tilbyde den til gæster udefra," siger han til Uge-Nyt.

Finn Gjersøe fortæller også, at svævebanen, der ligger tættest på naboerne, bliver drejet 90 grader, hvis klartebanen får den nye tilladelse.

Ifølge Finn Gjersøe er naboerne generelt tilfredse med banen.

Kan ikke se folks haver

"Det er rigtigt, at der er enkelte, der er utilfredse og har klaget over, at man kan se ned i deres haver og ind ad deres vinduer. Men det kan de ikke, når der er blade på træerne. Det er slet ikke det gæsterne fokuserer på, når de klatrer rundt i trætoppene," siger han.

For at få flere gæster, har firmaet søgt om lov til at åbne banen, så for eksempel gæster i weekenderne kan komme ind direkte fra gaden. Samtidig vil Til Tops også have fjernet en grænse på højst ti skoleklasser om året, som i dag må benytte banen i formiddagstimerne. Klatrebanen har også søgt om tilladelse til at åbne banen i forbindelse med særlige arrangementer som eksempelvis polterabender og studenterfester.

En forlystelsespark

Sagen er sendt i høring til de nærmeste naboer, og her falder banens ønsker ikke i god jord hos Torben Hansen.

"Vi kan ikke være ude i vores have, når de bruger banen, for de kan kigge lige ned i vores have," siger han og tilføjer:

"Og hvis de skal til at åbne banen for studenterfester og polterabender, så bliver vi jo naboer til en forlystelsespark med fulde folk," siger han

Torben Hansen, der er pensionist, afviser også, at skolebørn kan få lov til at besøge banen i formiddagstimerne på hverdage.

"Jeg går hjemme det meste af tiden, og jeg synes, at de skulle vise hensyn til os pensionister. Sådan nogle skolebørn råber og hviner som i en skolegård," siger han.

Torben Hansen understreger, at han mener det alvorligt.

"Jeg år rettens vej, hvis de får lov til det," siger han.

Publiceret 04 December 2018 07:00