Christianshusvej-kvarteret ved Cirkelhuset. Foto: Google Maps

Cirkelhus-området, der skal udvikles med butikker, boliger, nye skoler og boliger. Foto: Google Maps

Nabokrig om nyt butikcenter ulmer fortsat

Fredensborg-borgmester om butikstørrelse på Cirkelhusgrunden: "Der har vi en diskussion"

Af
Fred Jacobsen

Man kan sige, at der er diplomatiske tilnærmelser, møderne foregår i god stemning og der er vilje til at samarbejde.

På bundlinjen er det dog en kendsgerning, at der fortsat er centrale uafklarede spørgsmål mellem Hørsholm og Fredensborg Kommune om, hvordan Cirkelhusgrunden udvikles. Nabostriden ulmer med andre ord fortsat.

Et af de centrale spørgsmål er, hvor stor butikkerne i den nye påtænkte bydel skal være. Hørsholm Kommune har i et høringssvar til erhvervsministeriet krævet, at der bliver skrevet butiksstørrelser på mindst 2000 kvadratmeter ind i en endelig godkendelse. Ejerne, UTF Invest med Søren Fehrn, München, og Ulrik Thalbitzer-Foldskov, Charlottenlund, plus deres konsulent, Joacim Bruus-Jensen, Nord Partners, har fra starten talt om butikker fra 600 til 800 kvadratmeter.

"Der har vi en diskussion," medgiver Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) efter et fællesmøde med Hørsholm Kommune.

Det var et møde, hvor der ifølge Joacim Bruus-Jensen, Nord Partners, blev gjort status over, hvor sagen om en ny bydel på Cirkelhusgrunden befinder sig lige nu.

Foreslår konkret aftale

"Mit forslag er, at de handlende enes om at aftale, hvor store butikkerne skal være, for eksempel 1.000 til 1.500 kvadratmeter. Den skal være så konkret, at det er noget, der kan skrives ind i en kommende lokalplan," siger Joacim Bruus-Jensen til Ugebladet.

"Det skal synliggøres, at der ikke kommer øget konkurrence til butikkerne i Hørsholm," siger Joacim Bruus-Jensen

Thomas Lykke Pedersen er indstillet på, at sagen bliver politisk forankret og synes godt om idéen med en fælles politisk følgegruppe.

Fælles interesse

"Vi har fælles interesser her. Hvis vi ikke gør noget, kører borgerne bare andre steder hen og handler, til Hillerød eller Helsingør," mener Fredensborg-borgmesteren, der nu vil foreslå sin kollega i Hørsholm, Morten Slotved (K), at der dannes en følgegruppe.

Naturligt at samarbejde

Det var en idé, Venstres medlem af Miljø- og planlægningsudvalget, Anne Ehrenreich, fremsatte på mødet - og som nabokommunens borgmester greb i flugten. Anne Ehrenreich mener, at Hørsholm Kommune har "vitale interesser" i Cirkelhusets udvikling.

"NGG og den internationale skole kommer til at ligge i Hørsholm Kommune, og vi vil meget gerne beholde skolen. Set er i høj grad Hørsholms interesse at være med i udviklingen i nærområdet. Derfor er det naturligt, at vi samarbejde," understreger Anne Ehrenreich.

Publiceret 27 November 2018 07:30