Klimatilpasning Kokkedal er et af 13 projekter nomineret i kategorien 'Landscape - Urban projects'. Foto: Carsten Ingemann

Klimatilpasning Kokkedal er et af 13 projekter nomineret i kategorien 'Landscape - Urban projects'. Foto: Carsten Ingemann

Klimaprojekt indstillet til arkitekturens 'Oscar'

Projektet i Kokkedal er nomineret til fornem pris på international arkitektfestival

World Architecture Festival hylder projekter fra hele verden og hvert år bliver hundredvis af projekter indstillet - men kun en håndfuld nomineres i hver kategori. I år er Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal blandt de nominerede.

Med sit internationale sigte og gode renomtmé anses WAF for at være en af de mest prestigefyldte priser inden for arkitekturen - og WAF betegnes derfor også som arkitekturens 'Oscar'.

Det er landskabsarkitektvirksomheden Schønherr, der er rådgiver og arkitekt på Klimatilpasning Kokkedal, der er blevet nomineret til prisen, hvilket borgmester Thomas Lykke Pedersen er yderst tilfreds med:

Fint selskab

"Det er naturligvis en stor ære at komme i så fint et selskab, da det viser fagfolk i hele verden, hvordan man kan arbejde intelligent med klimatilpasning. Men det vigtigste er, at det fungerer godt i Kokkedal i dagligdagen - og det er klart mit indtryk", siger han i en pressemeddelelse.

Udvalgsformand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, bakker op:

"Store dele af verden har enorme udfordringer med at sikre bolig- og landområder mod oversvømmelser og øvrige konsekvenser af klimaforandringerne. At vi kan bidrage til at vise, hvordan det kan ske, samtidig med man udvikler et stort boligområde, kan vi med rette være stolte af," siger han.

Viceborgmester Ulla Hardy-Hansen deltager på vegne af Fredensborg Kommune, når World Architecture Festival finder sted i Amsterdam 28.-30. november. /pm

Publiceret 26 November 2018 10:17