Søren Fehrn har drevet ravbutikker i Danmark, som han har solgt Foto: Privat. Nu bor han i München, hvor han driver en af to tyske butikker. Foto: Privat

Søren Fehrn har drevet ravbutikker i Danmark, som han har solgt Foto: Privat. Nu bor han i München, hvor han driver en af to tyske butikker. Foto: Privat

Cirkelhusejer:

Hørsholms udmelding er bekymrende

Rav-kongen Søren Fehrn er en af bagmændene bag ny bymidte i Kokkedal

Af
Fred Jacobsen

Butikker på mindst 2000 kvadratmeter, som Hørsholm Kommune helst ser det, ligger et godt stykke fra det, de nye ejere af Cirkelhusgrunden forestiller sig en ny by bymidte i Kokkedal.

"Der er ikke mange butikker i landet på den størrelse. Det er ikke det, vi tænker på," siger Søren Fehrn, den ene af to ejere af UTF Invest, som har købt grunden med henblik på at udvikle et nyt bycenter med et nyt NGG, boliger, hotel, biograf, 30.000 kvadratmeter butiksareal og en ny international skole, der kommer til at ligge i Hørsholm Kommune.

Søren Fehrn siger til Uge-Nyt, at der i de samtaler, der de seneste halvandet år har været om projektet, er opereret ud fra butiksstørrelser på 600-800 kvadratmeter og opad.

"Der skal som udgangspunkt være plads til de forretninger, der er i Cirkelhuset nu," oplyser Søren Fehrn, der også understreger, at projektet føler sig forpligtet sig til at genhuse de nuværende forretninger.

Bange for at kede sig

Søren Fehrn er 76 år og bosat i München i Sydtyskland. Her driver han den ene af to ravsmykkeforretninger. Den anden ligger i Hamburg og er 'resterne' af hans rav-imperie, der på et tidspunkt omfattede seks butikker i Danmark. Det begyndte med en butik på Kgs. Nytorv. Han drev rav-imperiet i mere end 50 år, fortæller han.

Forretningerne er nu solgt, og ud over at drive de to butikker i Tyskland, er han gået sammen med Ulrik Thalbitzer-Foldskov fra Charlottenlund i UTF Invest og blandt andet investeret i at købe NGG.

"Da jeg blev pensionist, var jeg bange for ikke at have et arbejde. Derfor har jeg de to tyske forretninger, der var en del af mit danske firma Ravfehrn ApS," fortæller han fra München.

Vi er fleksible

Søren Fehrn følger med i den 'nabokrig', der på baggrund af planerne om en ny Kokkedal-bymidte er under opsejling mellem nabokommunerne Hørsholm og Fredensborg. Han er bekymret for Hørsholms udmelding om butiksstørrelser på mindst 2.000 kvadratmeter.

"Jeg mener ikke, at Hørsholm skal ikke blande sig. Vi har lavet et projekt. Det er det, vi vil. Vi dog er fleksible til en vis grad. Træder vi på nogens tæer, må vi forsøge at indrette det, så det passer," lyder det fra Søren Fehrn, som håber, at "vi over de kommende måneder når til en fælles forståelse" om, hvor store butikkerne må være.

UTF Invest har knyttet Nord Partners og Joacim Bruus-Jensen til sig som forretningsudvikler. Det er Joacim Bruus-Jensen, der er i dialog med blandt andet Fredensborg Kommune og som også på møder med eksempelvis gågadeforeningen i Hørsholm har forsøgt at mane handelslivets frygt i jorden ved at sige, at der ikke kommer mere detailhandel, men store butikker på ikke under 800 kvadratmeter, som ikke findes i Hørsholm i forvejen.

"I begyndelsen snakkede vi rigtig nok om butikker på 600-800 kvadratmeter. Nu taler vi om 1.000-1.500 kvadratmeter med undtagelser," oplyser Joacim Bruus-Jensen. Undtagelserne er eksempelvis de forretninger, der i Cirkelhuset nu.

Søren Frehn bekræfter over for Uge-Nyt, at der ikke skal være dagligvarebutikker i det nye center.

Fredensborg Kommune fik forleden besked om, at erhvervsministeriet indstiller, at der kan etableres en bymidte i Kokkedal. Det betyder i givet fald, at Fredensborg Kommune bliver planmyndighed og selv kan bestemme over området. UTF Invest skal, når Fredensborg Kommune en gang får vedtaget en lokalplan for området, finde de nødvendige investorer til at realisere projektet.

Hørsholm Kommune er stærkt utilfreds med, at tilladelsen er givet og har i en høringssvar til erhvervsministeriet krævet butiksstørrelsen sat op til mindst 2000 kvadratmeter.

Nord Partners mødes tirsdag 6. november i et fællesmøde med Hørsholm og Fredensborg kommuner for at gøre status over planerne.

Publiceret 06 November 2018 10:30