Siden torsdag den 25. oktober har flere gader i Kokkedal været henlagt i totalt mørke efter mørkets frembrud. Foto: Malena Berling

Siden torsdag den 25. oktober har flere gader i Kokkedal været henlagt i totalt mørke efter mørkets frembrud. Foto: Malena Berling

Kokkedal mørkelagt i en uge

Tre uheld i Kokkedal skyld i mørklagte gader. Der kan gå op til en uge, før der igen kommer lys i gaderne

Siden torsdag den 25. oktober har flere gader i Kokkedal været henlagt i totalt mørke efter mørkets frembrud. Gadebelysningen er helt væk i Blåbærhaven, Byengen, Mellemengen, Nordengen og Skovengen.

Det fortæller Malena Berling, der bor i et rækkehus på Byengen.

"Det er utrygt med totalt mørklagte veje og stier i området. Jeg har en datter der skal med toget klokken fem om morgenen, og hun føler sig ikke særlig tryg ved at gå igennem buldrende mørke," siger hun og tilføjer:

"Det er jo ikke et særligt trygt kvarter i forvejen, så der er mange der ikke føler sig trygge. Jeg håber ikke, at der går en uge, før der igen er lys i gaderne," siger hun.

Ifølge Malena Berling har flere beboerne i området uden held har forsøgt at få en forklaring på problemet.

"Vi undrer os over, hvad årsagen kan være, og hvorfor det har stået på så længe," siger hun.

Hos Nordsjællands Vej og Park er man opmærksomme på problemet med det manglende gadelys i Kokkedal.

Ifølge næstformand Flemming Rømer skyldes de mærklagte gader tre uheld indenfor en uge.

"To lygtepæle er blevet påkørt indenfor få dage og de skumringsrelæer (lyssensorer, red.) der skal tænde gadelamperne er gået i stykker. På samme tid er også nogle blevet gravet over," siger han.

Ifølge Flemming Rømer kan der dog gå helt op til en uge, før der igen er lys i gaderne i Kokkedal.

"De rette folk er opmærksomme på sagen, og arbejder på at få det repareret. Men de skumringsrelæer der er gået i stykker er i restordre fra firmaet i Irland. Men de er blevet bestilt og vi venter bare på, at de kommer hjem fra Irland. Så der skulle meget gerne snart komme lys i gaderne igen," siger han.

Publiceret 01 November 2018 09:30