Hørsholm og Fredensborg kommuner er på kollisionskurs i sag om bymidte i Kokkedal. Foto: Google Streetview

Hørsholm og Fredensborg kommuner er på kollisionskurs i sag om bymidte i Kokkedal. Foto: Google Streetview

Totalangreb fra naboen:

"Jeg giver ikke fem flade ører for Fredensborg Kommune!"

Hård tone, da Hørsholms byrødder bakkede op om protest mod Kokkedal-bycenter

Af
Fred Jacobsen

Det var i en til tider ganske hård tone, at alle i Hørsholm Kommunalbestyrelse i aftes bakkede op om kommunens indsigelse mod nabokommunen Fredensborgs planer om at oprette et bycenter på Cirkelhusgrunden og i Kokkedal Industripark. Den konservative Thorkild Gruelund førte an:

"Fredensborg Kommune har dygtigt og effektivt ødelagt handlen i Nivå. Og dygtigt og effektivt ødelagt handlen i Holmegårdscentret og Fredensborg. Og vil de det også i Hørsholm. Jeg giver ikke fem flade ører for Fredensborg Kommune," tordnede Thorkild Gruelund.

Baggrund for hans udfald er, at nabokommunen har fået erhvervsministeriets tilladelse til at etablere en bymidte i Kokkedal med butikker, der kan være ned til 1000 kvadratmeter. Det mener Hørsholm Kommune vil suge livet ud af Hørsholms handelsliv og kræver i et høringssvar, at ministeriet hæver butikkernes mindstestørrelse til 2000 kvadratmeter.

Henrik Klitgaard (R) viceborgmester og formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, sagde, at det var "bekymrende, at nabokommunen har så lidt forståelse for, hvordan man driver erhvervspolitik."

"De går over grænsen, derfor må vi sende en løftet pegefinger. Fredensborg Kommune vil få meget mere ud af at investere i Fredensborg, Humlebæk og Nivå," lød det gode råd hen over kommunegrænsen.

"Lad os håbe, de besinder sig," tilføjede han.

Kristin Arendt (K) hidkaldte et citat fra Uffe Ellemann-Jensen.

"If we can't beat them, join them," mente hun og argumenterede for at holde fast i den gode dialog med nabokommunen.

Der er aftalt møde mellem de to kommuner 6. november.

Artiklen er opdateret. Thorkild Gruelund oplyser, at han nævnte Holmegårdscentret, ikke, som fejlagtigt citeret, Humlebæk. Uge-Nyt beklager fejlen.

Publiceret 30 October 2018 13:34