Den grønne linje på Krogerup Højskole i 2019 byder blandt andet på helt konkret fingrene i jorden i form af dyrkning af egen køkkenhave. Pressefoto

Den grønne linje på Krogerup Højskole i 2019 byder blandt andet på helt konkret fingrene i jorden i form af dyrkning af egen køkkenhave. Pressefoto

Krogerup Højskole klar med klima-linje i 2019

Det nye hovedfag har fokus på den grønne omstilling

Krogerup toner grønt flag og lancerer i 2019 et nyt hovedfag foruden en række valgfag, arrangementer og kurser, som alle omhandler natur, klima, bæredygtighed, og hvordan man skaber en grøn omstilling i fællesskab.

Ifølge en ny undersøgelse fra den grønne tænketank Concito er unge under 30 år de mest klimabevidste. De betragter klimaforandringerne som et alvorligt problem. På Krogerup kan man derfor lære, hvordan man fremmer den grønne omstilling lokalt, nationalt og globalt.

Grønne fingre

Som elev bliver man præsenteret for handlestrategier i forhold til klimakrisen og vil gennem mødet med iværksættere opnå en forståelse for, hvordan man kan skabe et mere bæredygtigt samfund gennem grønt entreprenørskab.

Og ikke mindst skal man i Krogerups omgivelser genskabe jordforbindelsen ved at dyrke egen køkkenhave, lære om kompost, planter og økosystemer. Og man skal vandre i naturen, opleve Danmark fra vandet og tage på eventyr vilde steder i Norden.

Hovedfaget har start til efteråret 2019, men allerede fra foråret 2019 lancerer Krogerup en række grønne valgfag om natur, bæredygtighed, friluftsliv og klima.

jesl

Publiceret 17 October 2018 08:15