Cirkelhuset. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Cirkelhuset. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Grønt lys til storcenterplaner i Kokkedal

Erhvervsstyrelsen giver Fredensborg Kommune tilladelse til at anlægge ny bymidte i Kokkedal

Planerne om et nyt storcenter i Kokkedal er kommet et stort skridt nærmere. For Erkvervsstyrelsen har givet Fredensborg Kommune grønt lys til at anlægge en ny bymidte i Kokkedal både på Cirkelhusgrunden og Industriparken på den anden side af Kongevejen.

Men den nye tilladelse får Frendensborg Kommune nu råderetten over områrdet for kommune bliver nu herre i eget hus, og det glæder formanden for Plan-, miljø og klimaudvalget Lars Simonsen (R).

"Det er dejligt, at vi nu kan komme videre med projektet," siger han til Uge-Nyt.

Fredensborg Kommune har tidligere ansøgt Erhvervsstyrelsen om tilladelse til opføre et nyt storcenter eller 'aflastningscenter', som det hedder i området, men juridisk er det Erhvervsstyrelsen, der skal give tilladelser til at opføre storcentre i hele hovedstadsregionen. Derfor søgte kommunen i stedet om at udlægge områet til ny 'bymidte', for dermed spiller kommunen juridisk råderetten over området over på egne hænder.

Det er Nordsjællands Grundskole og Gymniasium (NGG), der ejer en del af Cirkelhuset, som er på jagt efter nye bygninger til skolen, da Cirkelhuset er blevet så nedslidt, at det er for dyrt at renovere. Men da NGG ikke må agere entreprenør, har NGG solgt Cirkelhuset til en investorgruppen North Partners med den klausul om, at de skal opføre nye bygninger til uddannelsesinstitutionen.

Derfor modtog Fredensborg Kommune i september sidste år en henvendelse fra North Partners, der på Cirkelhusgrunden der vil opføre en ny skole, biograf, hotel og et nyt storcenter i Fredensborg, der skal tiltrække de helt store butikskæder, dog uden nogen dagligvarebutikker.

Lars Simonsen understreger, at det kommende storcenter bliver uden dagligvarebutikker.

"Det bliver ligesom de store centre vi kender fra blandt andet Gentofte, med det helt store butikskæder. Men der kommer ingen dagligvarebutikker," siger han.

Går alt efter planen bliver næste fase, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for områrdet, som derefter skal sendes i høring.

"Jeg håber, at vi kan komme videre med næste skridt i løbet af foråret," siger Lars Simonsen.

Publiceret 12 October 2018 09:00