Byrådet. Arkivfoto: Peter Mailand

Byrådet. Arkivfoto: Peter Mailand

DEBAT: Bliver byrådets gulvtæppe rent inden næste valg?

Af Anders Korsgaard Petersen og Hossein Armandi, Borgernes Stemme

Et selvhøjtideligt Fredensborg byråd har netop vedtaget kommunens budget. Et budget hvor især børnefamilier bliver hårdt ramt.

Byrådet fortæller stolt, at de har afsat en masse penge til børneområdet, men vælger samtidig at feje en masse skidt ind under gulvtæppet.

En af de største skidtbunke er afskaffelsen af talentprogrammerne på kommunens skoler. Disse har i mange år skabt fantastisk omtale af skolerne, og har været med til at sætte Fredensborg kommune på landkortet. Flere ministre har været på besøg i kommunen, og har rost de fantastiske tiltag, men nu er de sparet væk.

Til byrådsmødet blev også en anden af kommunens hjørnesten vasket væk, idet det blev besluttet at omdanne alle fritidshjem til SFO’er. Dette vil ifølge de ansatte på fritidshjemmene føre til forringelse af den pædagogiske kvalitet – og så er det ovenikøbet et brud på et vigtigt valgløfte om ikke at pille ved fritidshjemmene!

Det er udspekuleret af byrådet at gennemtrumfe så upopulære beslutninger i den første budgetaftale. De håber at borgerne i kommunen vil have glemt dette om tre år, når næste kommunalvalg står for døren. Samtidig bliver der sparet mange millioner i anlægsbudgettet, der gemmes til præstigeprojekter som kan igangsættes tættere på et kommunalvalg. Således kan det siddende byråd altså føre deres egen valgkamp for borgernes skattekroner.

Borgernes Stemme vil gøre alt for at hjælpe kommunens borgere med at holde orden i byrådets rod, og sørge for at løftebrud ikke bliver glemt.

Publiceret 03 October 2018 06:00