Langebjerg Fritidshjem fra 2010.

Langebjerg Fritidshjem fra 2010. Arkivfoto

DEBAT: Tænker Thomas von Jessen og byrådet overhovedet på børnene og deres forældre?

Af Lars Schmidt, Egeparken 33, Kokkedal:

Tænk at Thomas von Jessen fejrer et stort nederlag for Fredensborg Kommunes børn og forældre efter at Fredensborg kommune nu har nedlagt fritidshjemmene. Efter at have været formand for forældrebestyrelsen i Børnehusene Kokkedal i mange år og derigennem været med til at kæmpe for den fortsatte eksistens af fritidshjemmene sammen med de andre Børnehuse i Fredensborg Kommune, har jeg desværre ingen forståelse for Thomas von Jessens indlæg.

Fritidshjemmet har i mange år været unikt for Fredensborg kommune og givet børnefamilierne budgetsikkerhed for udgiften til fritidshjem. Nu bliver denne unikke mulighed i Fredensborg Kommune for at differentiere og tiltrække nye børnefamilier bare fejet til side og fejret i en sejrsdans fra Thomas von Jessen. Dette sker oven i købet med en kommentar om. "Vi finder det afgørende vigtigt, at forældrene omkring den enkelte SFO får en direkte adgang til at tage medejerskab af det pædagogiske indhold på hver SFO. Det ville desuden glæde os meget, hvis dette tillige kunne føre til udvikling af lidt forskellighed mellem de enkelte SFO’er."

Dette vil jeg for god ordens skyld oplyse Thomas von Jessen om, i mange år har været en del af arbejdet i de hårdt arbejdende forældrebestyrelser for de enkelte Børnehuse i Fredensborg kommune. Hvorfor skal fritidshjemmene nedlægges? Er det blot for at kommune kan bruge det nu nedlagte effektiviseringsbidrag på 2 % til noget andet og så lade forældrene betale en højere takst for en lavere normering i SFO`erne end den som allerede eksistere i fritidshjemmene? Dette føler jeg politikkerne skylder en forklaring på.

En anden ting, jeg føler, der mangler svar på, er, hvor meget denne ændring koster Fredensborg Kommune i øget betaling til fripladser, samt tilskud til forældrebetaling, for de borgere som har dette behov. Til sidst er mit afsluttende spørgsmål. Hvis ønske er det her, politikkernes eller fritidshjemmenes?

Publiceret 28 September 2018 06:00