Hossein Armandi. Arkivfoto.

Hossein Armandi. Arkivfoto.

DEBAT: Hold fingrene fra Fritidshjemmet!

Af
Hossein Armandi

Medlem af Borgernes Stemme

Som en konskvens af kommende besparlser overvejer Fredensborg byråd at omdanne fritidshjemmene i kommunentil SFO’er. En sådan handling vil ramme rigtig mange børn. Det er noget helt særligt for Fredensborg Kommune, at vi har fritidshjem, og i Borgernes Stemme har vi altid kæmpet for bevarelsen af disse. Og det er der mange gode grunde til!

Først og fremmest er der en stor andel uddannede medarbejdere, som er med til at sikre en høj pædagogisk kvalitet. Når vi taler med borgerne, er der ingen tvivl om, at fritidshjemmene gør en kæmpe indsats for alle børn – også dem som ikke har det nemt – ved at inkludere dem i et fællesskab samt skabe gode og sunde rammer. Vi er ikke i tvivl om, at dette er noget, vi skal værne om.

Man behøver ikke kigge længere end til nabokommunen, hvor de har valgt at omlægge fritidshjemmene til SFO, for at se, at dette har ført til et fald i kommunens børneantal. Gode fritidstilbud betyder altså noget.

I Fredensborg Kommune er fritidshjemmene en del af områdeinstitutionerne. Det giver en sammenhæng og en rød tråd fra vuggestuen og hele vejen op til skolen. Den sammenhæng kan være med til at styrke forældrenes valg af den lokale skole som det naturlige skolevalg. Med områdeinstitutionerne er der blevet skabt attraktive fuldtidsstillinger på tværs af fritidshjem og børnehaver, og det er med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til vores børn og unge.

Alt dette kan vi i Borgernes Stemme frygte vil gå tabt, hvis vi vælger at overgå til en ny struktur for kommunens fritidstilbud. Så skal vi ikke bare lade den gamle traver om at omdanne vores fritidshjem til SFO’er blive nede i hatten denne gang?

Publiceret 26 September 2018 06:00