Berit Berensen og Kassia Westphal har lagt mange frivillige kræfter i Madkassen i Fredensborg og er blandt de nominerede.

Berit Berensen og Kassia Westphal har lagt mange frivillige kræfter i Madkassen i Fredensborg og er blandt de nominerede.

Årets ildsjæl: Her er de nominerede

Seks kandidater kan blive årets ildsjæl

Kåring Hvem bliver årets ildsjæl 2018 i Fredensborg Kommune? Fredag 28. september fejres den sociale frivillighed landet over på Frivillig Fredag, og her vil dette spørgsmål blive besvaret.

Her i Fredensborg Kommune er det Frivilligcenteret, som inviterer alle til fest på Humlebæk Bibliotek klokken 16 til 18. Som en del af festligheden uddeler Frivilligcenteret prisen til Årets Ildsjæl med en præmie på 5.000 kroner. I år er der særlig spænding omkring prisen, da de nominerede udgøres af et usædvanligt stort og stærkt felt, skriver Frivilligcenter Fredensborg i en pressemeddelelse.

Her er de seks nominerede - beskrevet af de borgere som har indstillet dem:

Julia El-Ali

Julia er en ung kvinde på 33 år, som har tre børn, og bor i Egedalsvænge. Julia har gennem de sidste mange år fungeret som bydelsmor under "Kokkedal på Vej" og har derudover været aktiv i flere andre projekter. Julie tager sig tid til at hjælpe andre og har hjulpet mange af områdets familier.

Mergeltoftens Cykelpiloter

Pleje- og dagcenteret, Mergeltoften har 11 cykelpiloter. En gang om ugen cykler de med både plejehjemsbeboer og daghjemsbrugere og brugere, som bor i eget hjem. Vind i håret – frisk luft – smil på læben – gang i minderne - socialt samvær – træning – berøring – noget at glæde sig til – vær at vente på – livskvalitet.

Soma Mayel

Soma er frivillig mentor i StudieVejen - et tilbud for unge der har brug for støtte til uddannelse og har fra starten af været en fantastisk rollemodel for de unge, som er kommet i tilbuddet. Soma har på kort tid formået at sætte aktiviteter i gang i StudieVejen, som har haft stor betydning for de unge. Hendes altid smilende og fantastisk humør gør, at de unge slapper af, og det medvirker til, at de unge får skabt gode relationer og får sat fokus på deres uddannelse.

Suzan Daoud

Suzan er meget hjælpsom person, og ikke mindst én som er et forbillede med stort overskud og engagement. Hun er en meget aktiv borger og er blandt andet stifter og formand for Fredensborg Multikulturel kvindeforeningen, hvor lokale kvinder mødes på tværs af etniske og kulturelle skel. Suzan er med sit liv og engagement en inspiration for mange.

Bente Hendriksen

Bente har igennem flere år gjort et stort arbejde som kerne-frivillig i Madkassen Humlebæk. Hun engagerer sig i mennesker og skaber liv og atmosfære i Frivilligcenteret. Hun er altid hjælpsom og har altid en god bemærkning på læben. Hun har i flere år gjort et stort arbejde Madkassens bestyrelse blandt andet som kasserer.

Berit Berensen og Kassia Westphal

Berith og Kassia har gennem flere år lagt enorme frivillige kræfter hos Madkassen i Nivå. Madkassen er en vigtig social indsats, der handler om at give til dem, der trænger. Det er en fest at være vidne til deres arbejde, og de spreder ubeskriveligt meget liv og glæde ved deres blotte tilstedeværelse. Det er guld værd for vores kvarter at have ildsjæle som Berit og Kassia. De er vores lokale helte og nogle vigtige forbilleder for os alle sammen.

Udover prisuddelingen vil borgmester Thomas Lykke-Pedersen tale 28. september, der vil være en panelsamtale omkring fremtidens frivillighed i Fredensborg kommune med blandt andet Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole og festen sluttes af med Ældresagens grillpølser.

Alle er velkommen.

Publiceret 24 September 2018 08:00