Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

Fredensborg er blevet mere erhvervsvenlig

Kommunen indtager plads nr. 75 i dette års erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri

Fredensborg Kommune er blevet mere erhvervsvenlig, viser ny opgørelse fra Dansk Industri. Men selv om kommunen går syv pladser frem, så indtager Fredensborg plads nummer 75 i dette års undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Derimod får Kommunen den højeste placering i kategorien "kommunal sagsbehandling", hvor Fredensborg ligger på plads nr. 34. Og det glæder borgmesteren.

"Jeg synes, at det er helt fair at måle kommunen på fx vores sagsbehandling, da det forhold naturligvis har stor direkte betydning for, hvordan virksomhederne kan agere i kommunen. Og det er også et område, vi reelt kan ændre på om nødvendigt. Når det er sagt, så måler DI - i mine øjne - også på en række indikatorer, som er irrelevante for erhvervsvenligheden, fx hvor stor en andel af vores unge, som vælger at gå på universitetet frem for en erhvervsuddannelse. Det er helt i skoven", siger han.

Formand for Borgerservice-, arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget, Lars Søndergaard, uddyber kommunens placering:

"Vi har over flere år arbejdet målrettet på at forbedre vores placering på ranglisten og jeg glæder mig over, at det er lykkedes. Men jeg er sikker på, at vi kan gøre det endnu bedre fremover, fx ved at styrke dialogen med virksomhederne og hjælpe dem med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Dialogen kan fx også foregå direkte med udvalget gennem vores nye forsøgsordning, hvor man nemt kan booke foretræde for udvalget via kommunens hjemmeside otte dage før mødet".

Publiceret 06 September 2018 08:00