Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

Kommunen har sparet 27 millioner kroner på indkøb

Fredensborg Kommunen er blevet bedre til forhandle priser på indkøb, viser ny opgørelse

Det kan godt betale sig at undersøge markedet og se sig om efter gode tilbud på alt fra håndværkere til toiletpapir, for at få mest muligt for pengene. Især når man årligt handler for over én milliard kroner.

Det kan Fredensborg Kommune skrive under på, derfor har kommunen i mange år systematisk arbejdet med indkøb og udbud for at få mest muligt for skattekronerne.

En ny opgørelse for 2017 viser, at Fredensborg Kommune samlet har sparet 27,2 millioner kroner, og nu skal en ny udbudsplan skal spare kommunen for yderligere udgifter.

Den nye opgørelse glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen.

"De penge, som vi sparer ved at indgå gode indkøbsaftaler, kan vi i stedet bruge på kommunale kerneopgaver, som bedre velfærd til borgerne, renovering af vores bygninger og til at afdrage på vores gæld. Det er derfor uhyre vigtigt, at vi fortsat har fokus på at gennemføre effektive udbud og indgå gode aftaler med skarpe priser til kommunen", siger han.

Udbudsplanen for Fredensborg Kommune omfatter cirka 150 områder, der er udbudspligtige og som skal udbydes gennemsnitligt hvert tredje år. Hertil kommer en lang række både udbudspligtige og ikke udbudspligtige engangskøb og indkøb af tjenesteydelser samt driftsopgaver, som kan konkurrenceudsættes.

Udover at hente gevinster til kommunekassen gennem bedre priser og vilkår på nye aftaler, høster kommunen gevinster gennem effektivisering af arbejdsgange, lavere energiforbrug, logistikforbedringer, skærpelse af indkøbsadfærd samt ved en aktiv og målrettet kontraktstyring.

Publiceret 30 August 2018 17:00