Sporarbejde på Kystbanen betyder togbusser og gener for d rejsende.

Sporarbejde på Kystbanen betyder togbusser og gener for d rejsende.

Fornyelse af kystbanen

trafik Natten til lørdag 30. juni indleder Banedanmark anden og sidste etape af den omfattende fornyelse af Kystbanen. Mens mange danskere tager på ferie, tager Banedanmark arbejdshandskerne på og arbejder på højtryk i perioden til og med 12. august for at bringe Kystbanen i topform.

"Som pendler eller nabo til banen, kan man måske tænke - er det virkelig nødvendigt? Dertil kan jeg kort svare: Ja! Kystbanen trænger til en gennemgribende fornyelse, så vi fremover kan bidrage til en mere stabil togdrift. Arbejdet bliver omfattende, men vi er helt klar til opgaven." siger Andreas Christoffer Lund, projektleder i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Når arbejdet er færdigt, kan togenes hastighed sættes op til strækningens almindelige hastighed på 100/120 km/t de steder, hvor den i dag er nedsat på grund af sporets tilstand. Som passager kan man fremover forvente, at der opstår færre fejl. Udover arbejdet på skinnerne, skal Banedanmark denne sommer også arbejde på ti broer på Kystbanen. Nogle skal udskiftes mens andre skal renoveres. Derfor kører der ingen tog mellem Hellerup og Helsingør fra 29. juni til og med 12. august. Togene erstattes af togbusser. logy

Publiceret 01 July 2018 08:00