Borgmesteren i selskab med Tiranas borgmester Erion Veliaj på konferencen i Albanien. Pressefoto

Borgmesteren i selskab med Tiranas borgmester Erion Veliaj på konferencen i Albanien. Pressefoto

Fredensborg deler klima- erfaringer med udlandet

Borgmesteren med i erhvervsdelegation, der besøgte Albanien, Montenegro og Kosovo

miljø Borgmester Thomas Lykke Pedersen besøgte i begyndelsen af juni Albanien, Montenegro og Kosovo for at dele kommunens erfaringer på energi- og klimaområdet.

Forud for besøget lå en invitation fra Udenrigsministeriet til borgmesteren om at deltage i en erhvervsdelegation sammen med bl.a. Grundfos, Danfoss og Novo Nordisk. På besøgene delte borgmester Thomas Lykke Pedersen sine erfaringer fra Fredensborg Kommune med 'Smart Cities' samt kommunens resultater på energi- og klimaområdet, skriver Fredensborg Kommune i en pressemeddelelse.

"Der er stor forskel på Danmark og Albanien, Kosovo og Montenegro. Men udfordringerne på klimaområdet er de samme. Det gælder for alle om smartest muligt at reducere CO2-udslippet og håndtere klimaforandringerne," siger Thomas Lykke Pedersen i pressemeddelelsen.

"De tre lande har fuld fart på og har store ambitioner - også i forhold til at sikre en bæredygtig vækst. Derfor var det en stor og god oplevelse at dele vores mange erfaringer fra Fredensborg Kommune med lokale virksomheder, borgmestre og ministre," fortsætter borgmesteren.

jesl

Publiceret 22 June 2018 09:47