Hizb ut-Tahrir angriber regeringens ghettoplan husstandsomdelt flyer

Danmark bliver sammenlignet med Sydafrika under apartheid i husstandsomdelt flyer, som Hizb ut-Tahrir omdelte onsdag i Kokkedal. Thomas von Jessen (K) kalder flyeren for 'ynkelig'

FLYER Med overskriften 'Regeringens ghettoplan giver de danske frihedsværdier dødsstødet', uddelte Hizt ut-Tahrir onsdag en flyer i Egedalsvænge i Kokkedal, hvor organisationen går til angreb mod regeringens ghettoplan.

I flyeren bliver ghettoplanen sammenlignet med Sydafrika under apartheid.

"Som noget helt nyt skal der indføres parallellov rettet mod folk, der bor i bestemte geografiske områder; boligkvarterer hvor der lever en høj koncentration af mennesker fra én særlig etnisk og religiøs gruppe; ikke-vestlige indvandrere. Et tiltag, der giver ubehagelige associationer til systemet med raceadskillelse i Sydafrika fra 1948-1993, bedre kendt som apartheid," står der blandt andet i flyeren.

Formanden for de konservative i Fredensborg, Thomas von Jessen mener, at indholdet i flyeren er et troldspejl.

"Indholdet er i realiteten er troldspejl. Alt, hvad Danmark er - og er kendt for - er vendt om og står på hovedet. På alle måder afslører pamfletten mangel på viden og indsigt. At Danmark, som det påstås, skulle være et samfund med ”Apartheid” som i Sydafrika 1948-1993, er helt på månen. Forfatteren aner ikke, hvad han taler om, hvad Apartheid dengang var og hvad Danmark i dag er," skriver han.

Thomas von Jessen (K) kalder organisationen for 'ynkelig'.

"Det er ynkeligt, at Hizb-ut-Tahrir finder det nødvendigt at gå på gaden med den slags. De må være nede i knæ. Som ærke folkekirke-kristen mener jeg selv, at man skal respektere de troende. Men det her er for langt ude – selv for det store flertal af herboende muslimer," skriver han.

Publiceret 14 June 2018 16:08