Grundlovsdag fortalte Morten Messerschmidt, Uge-Nyt, at han intet har hørt fra svindelefterforskerne Olaf i EU. Nu viser det sig, at han flere gange er blevet rykket for redegørelse.

Grundlovsdag fortalte Morten Messerschmidt, Uge-Nyt, at han intet har hørt fra svindelefterforskerne Olaf i EU. Nu viser det sig, at han flere gange er blevet rykket for redegørelse.

Messerschmidt:

'Jeg har udtrykt mig for firkantet'

EU’s antisvindelenhed, Olaf, har i mere end et år forgæves forsøgt at opklare, om Morten Messerschmidt har været med til at svindle for EU-midler.

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Grundlovsdag fortalte Morten Messerschmidt, Uge-Nyt, at han intet har hørt fra svindelefterforskerne Olaf i EU. Nu viser det sig, at han flere gange er blevet rykket for en redegørelse.

EU's antisvindelenhed, Olaf, har i mere end et år forgæves forsøgt at opklare, om Morten Messerschmidt har været med til at svindle for EU-midler.

“Efter de anklager der har været fremme i visse dele af pressen, vil jeg ikke stå stoleret overfor pressen. Men jeg vil gerne forklare mig over for en kommission. Og jeg kan gøre rede for de anklager der har været fremme. Så jeg ser frem til, at der kommer en afklaring i sagen, men jeg er endnu ikke blev hørt. Og det er nu mere end to år siden, at sagen kom frem, men jeg har endnu ikke haft mulighed for at forklare mig. Jeg mener, at det er ren chikane,” sagde Morten Messerschmidt tirsdag til Uge-Nyt.

Nu erkender EU-parlamentarikeren og folketingskandidaten overfor Jyllands-Posten, at hans kommentar var sat på spidsen.

“Det er muligt, at jeg har udtrykt mig for firkantet. Det vil jeg gerne erkende. Men det er fordi, den dialog, der har været med Olaf var rent formalistisk. Den har slet ikke været indholdsorienteret,” siger han.

For politikeren havde hørt fra Olaf, da de havde en masse spørgsmål, de ønskede svar på, så sagen kunne blive opklaret. Det forklarede

Olafs fungerende generaldirektør Nichols Ilett på et pressemøde et par dage efter, at Morten Messerschmidt havde sagt noget andet til Uge-Nyt.

Selvom politikeren erkender, at hans kommentar var sat på spidsen, så fastholder han, at Olaf er årsagen til, at der mangler en afklaring på, om der skete svindel med pengene fra MELD og FELD.

Fornærmet over pressemøde

Ifølge eb.dk vil anti-svindelenheden, Olaf, ikke fortælle Morten Messerschmidt, hvilke dokumenter de ønsker fra ham for at sagen om potentiel svindel med EU-midler kan blive opklaret. Og han ser det ikke som realistisk, at han skal kontakte tidligere medlemmer af MELD i håb om, at de har de papirer, som Olaf ønsker.

Morten Messerschmidt er fornærmet over at anti-svindelenheden afholdt et pressemøde, hvor de udlagde deres side af sagen. I et brev til Olaf, som Jyllands-Posten har set, skriver DF-politikeren:

“Lad mig udtrykke min indignation efter denne usandhed, som ikke kan have noget andet formål end et politisk. Som du udmærket ved, og i modstrid med de offentlige udtalelser, som din talsmand har fremsat, har jeg aldrig nægtet at svare på spørgsmål eller indkaldelser fra dit kontor”, skriver han til Nicholas Ilett.

Overfor Jyllands-Posten erkender Morten Messerschmidt, at han ikke har dokumentation for, at Olaf skulle handle ud fra en politisk agenda.

“Nej, det har jeg ikke. Men når man på den her måde udtaler sig og spreder usandheder på et pressemøde, så er der virkelig et problem. Jeg er temmelig oprevet, og jeg synes i den grad, det er ufint,” siger han til avisen.

Publiceret 08 June 2018 11:00