SF stemmer imod storcenterplanerne, og bruger ordet ’magtfordrejning’ om at udlægge området til bymidte istedet for aflastningscenter.

SF stemmer imod storcenterplanerne, og bruger ordet ’magtfordrejning’ om at udlægge området til bymidte istedet for aflastningscenter.

SF:

Magtfordrejning at kalde centerplaner for ’bymidte’

SF stemmer imod storcenterplanerne, og bruger ordet ’magtfordrejning’ om at udlægge området til bymidte istedet for aflastningscenter

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

“Det er magtfordrejning, at kalde det bymidte.” Sådan lød det mandag aften fra SF's Hanne Berg, der i Byrådet mente, at det var magtfordrejning, at Fredensborg Kommune ville udlægge Cirkelhuset som bymidte i stedet for aflastningscenter.

For selvom planerne om et storcenter på Cirkelhusgrunden fik grønt lys af et flertal i byrådet i Fredensborg Kommune mandag aften, så er SF imod forslaget.

“Hvis vi siger ja til en ny bymidte i Kokkedal tæt på motorvej og Kongevej og langt fra togstationen, er vi i færd med at by-udvikle for bilisterne. Det er manglende konsekvens i forhold til kommunens ellers ambitiøse klimapolitik. Det vil øge bilismen, det har vi slet ikke brug for. SF er derfor ikke tilhænger af at muliggøre et kæmpe nybyggeri uanset om det kaldes en bymidte eller et aflastningscenter,” siger  Hanne Berg.

Hanne Berg mener desuden, at NGG vil udkonkurrere kommunens egne skoler.

“Vi mener, at planen skal standses, fordi dens primære formål er at skabe finansiering til privatskolen NGG s udbygning og modernisering. Et næsten samlet byråd har i budgetforliget for ganske nyligt vedtaget en plan for Fremtidens skoler i Fredensborg Kommune – med modernisering og nybyggeri for lidt under en milliard kroner over de næste 10-12 år. Satsningen på Fremtidens kommuneskoler skal blandt andet styrke Kokkedal Skole, og dermed tiltrække nogen af de cirka 50 % af børnefamilierne, der i dag fravælger kommunens skoler. Derfor er det inkonsekvent at skabe grundlag for en udvidelse og modernisering af privatskolen NGG, som netop er en stor konkurrent til vores kommuneskoler,” lød det fra Hanne Berg.

Til det sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen:

“Jeg er overrasket, at du bruger ordet 'Magtfordrejning'! Det er et stærkt ord, Hanne Berg,” sagde han.

Også fra andre sider i salen var partierne overrasket.

Venstres Lars Egedal(V) var også overrasket over, at Hannne Berg brugte ordet 'magtfordrejning'.

“NGG er Danmarks største privatskole. Vi skal være glade for, at de giver os noget der ligner en bymidte,” sagde han.

 

Publiceret 01 May 2018 11:00