I følge Bent Sonne, der her viser boligforeningens nyttehaver frem, flytter man bare problemet ved rive boliger ned i Egedalsvænge.

I følge Bent Sonne, der her viser boligforeningens nyttehaver frem, flytter man bare problemet ved rive boliger ned i Egedalsvænge. "I stedet skulle man hellere ændre på visitationsreglerne ved fraflytning,” siger han.

Beboer i Egedalsvænge:

Riv ikke boliger ned

Lav hellere visitationsreglerne om, i stedet for at rive boligerne ned, siger Bent Sonne

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

I stedet for at rive boliger ned, skulle man hellere ændre visitationsreglerne til Egedalsvænge. Sådan lyder forslaget fra beboerrepræsentant for Egedalsvænge, Bent Sonne, der ikke giver meget for Venstres forslag om at rive 25 procent af boligblokkene ned.
“Hvis de vil ændre beboersammensætningen for at få nogle mere ressourcestærke beboere ind skulle man hellere ændre på visitationsreglerne og kigge på, hvem der kommer ind, når folk flytter,” siger han og tilføjer:
“Vi har ikke for mange boliger herude, og ved at rive boligerne ned flytter man bare problemerne. Man skal ikke tvinge folk ud af deres boliger,” siger han.

Lappeløsning

Bent Sonne kalder Venstres forslag for en lappeløsning.
“Det er bare symtombehandling og lappeløsninger, når de river boligerne ned og får folk til at flytte,” siger han.
Selvom Bent Sonne under valgkampen stillede op for SF, repræsenterer han ikke længere partiet. Han kalder det meningsløst at opføre nye seniorboliger.
“I stedet for at opføre helt nye seniorboliger, skulle man hellere lave en seniorblok i det eksisterende, hvor der også er elevator og måske flytte rundt på beboerne internt,” siger han.
Hos Venstres Lars Søndergaard falder ideen om at ændre på visitationsreglerne i god jord.

Beboerrepræsentant BentSonne, der her viser boligforeningens nyttehaver frem, mener, at man hellere skal se på visitationsreglerne, fremfor at rive boligerne ned.

Beboerrepræsentant BentSonne, der her viser boligforeningens nyttehaver frem, mener, at man hellere skal se på visitationsreglerne, fremfor at rive boligerne ned.

Lukket byggeri

“Det er jeg enig i, at vi skal se på. Vi har bedt administrationen om at se på, hvem der er flyttet ind i Egedalsvænge indenfor de seneste tre år,” siger han.
Lars Søndergaard er heller ikke afvisende overfor ideen om at lave en seniorblok.
“Det lyder som en god idé. Det er jo ikke, fordi vi vil tvinge folk ud. Jeg mener bare, at i stedet for at renovere det gamle byggeri, så kunne det være en god idé at opføre noget nyt,” siger Lars Søndergaard og henviser til, da man byggede plejecenteret i Egedalsvænge i 2006.
“Dengang var der ikke mange, der var imod projektet - bortset fra en enkelt eller to,” siger han og tilføjer:
“Men jeg mener dog stadig, at byggeriet i Egedalsvænge lukker sig for meget om sig selv,” siger han.

Lars Løkke Rasmussen var i november på besøg i Egedalsvænge for at se på boligsituationen.

Lars Løkke Rasmussen var i november på besøg i Egedalsvænge for at se på boligsituationen.

Publiceret 09 January 2018 08:00