Mie Stattau fra Humlebæk er ny 2.viceborgmester i Fredensborg Kommune.

Mie Stattau fra Humlebæk er ny 2.viceborgmester i Fredensborg Kommune.

Nyvalgt bliver 2. viceborgmester

Mie Stattau (V) vil forbedre servicen for borgere og erhvervsliv

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Med 499 personlige stemmer blev Mie Stattau ikke bare valgt ind som nyt medlem af byrådet, den 42-årige Venstrekvinde er også udnævnt til ny 2. viceborgmester i Fredensborg Kommune.
Mie Stattau, har fået nogle 'tunge' udvalgsposter og er blandt andet kommet med i Borgerservice-, arbejdsmarkeds- og erhvervudvalget og kan her trække på sin erfaring som leder i en fagforening.
“Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Jeg kommer med frisk initiativ og har stor erfaring fra mit arbejdsliv, som jeg vil trække på. Jeg vil forbedre servicen for borgere og erhvervslivet og vil arbejde for mindre bureaukrati og mere selvbetjening,” siger hun til Uge-Nyt.
Mie Stattau er også kommet med i Plan-, miljø- og klimaudvalget. Og det passer det nye byrådsmedlem fra Humlebæk godt.
“Jeg vil arbejde for at gøre vores naturskønne kommune mere attraktiv. Vi skal reducere energiforbruget i kommunens bygninger og drift til gavn for økonomien og miljøet, og jeg mener, at dækningsafgiften skal afskaffes,” siger hun.

Gælden skal afdrages

Venstre er med i budgetforliget, hvor der både er afsat penge til at give skolerne et løft og samtidig afdrage gælden.
“Vi skal prioritere nybygning og modernisering af vores skoler frem for en ny svømmehal. Det er en god prioritering. Men samtidig vil jeg gerne bidrage til at økonomien styres fast og fornuftigt og gælden afdrages,” siger hun.

Publiceret 02 January 2018 09:00