Den konservative borgmesterkanddidat Thomas von Jessen: “Vi er boligejernes og børnefamiliernes parti.” Foto: Peter Mailand.

Den konservative borgmesterkanddidat Thomas von Jessen: “Vi er boligejernes og børnefamiliernes parti.” Foto: Peter Mailand.

K:

Støjafskærmning og havbad i Nivå

Uge-Nyt sætter i denne uge fokus på borgmesterkandidat, Thomas von Jessen (K)

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Støjafskærmning ved Helsingørmotorvejen og havbad i Nivå og ikke mindst en hård linje overfor kriminelle. Det er bare et lille udpluk af, hvad den konservative borgmesterkandidat Thomas von Jessen vil kæmpe for, hvis hav bliver valgt til byrådet.
“Jeg vil kæmpe for at få en støjafskærmning op langs motorvejen,” siger Thomas von Jessen, mens han åbner havedøren til terassen i huset i Nivå, hvor han har boet med sin kone Tove i 25 år. Støjen fra motorvejen er slående.
Thomas von Jessen sad i byrådet i sidste valgperiode fra 2010 - 2013, men røg ud efter et elendigt valg, hvor det konservative blev halveret. Men nu er den 59-årige kandidat klar igen - denne gang med en lang række mærkesager.
“Vi er boligejernes- og børnefamiliernes parti,” siger han og fortsætter:
“Vi mener, at familierne skal have mulighed for at vælge skole, og bakker ikke op om Venstres forslag om at lægge skolerne i Nivå sammen. Der skal være to skoler, så familierne har et reelt valg,” siger han.
Fredensborg Kommune har en gæld på 570 millioner kroner, og de konservative er med i budgetforliget, hvor målet er at afvikle gælden frem til 2027. Og står det til Thomas von Jessen, skal der ikke bygges nyt foreløbig.
“Vi er et økonomisk ansvarligt parti, og vi mener, at halvdelen af kommunens gæld skal være afviklet, før vi foretager nye investeringer i skoler og daginstitutioner, derfor siger vi også nej til en svømmehal i Nivå,” siger han og tilføjer:
“Og hvis der skal opføres én skal den være privat.”

Havbad i Nivå

I stedet for en svømmehal, vil Thomas von Jessen se på mulighederne for at anlægge et havbad.
“Vi ønsker anlægge et havbad ved Nivå, som det der er i København, hvor man kan bade fra 1. maj til 1. oktober”.
Og står det til Thomas von Jessen skal der også værnes om de grønne områder i Fredensborg.
“Vi vil bevare de grønne kiler, og frede den centrale del at området omkring Humlebæk syd,” siger han.

Fløjshandske og jernnæve

Gennem den senere tid har der været fokus på bandekriminalitet i området, og Thomas von Jessen vil have en hård linje:
“Vi står for lov og orden, og jeg mener, at vi i højere grad skal tage fat i de unge, der er på vej ud ad en forkert bane, og møde dem med en kontant hånd, hvor vi tvinger dem enten i job eller uddannelse. På den måde er vi jo et parti, der både har fløjshandsken og jernnæven,” siger han.

Publiceret 07 November 2017 08:00