Arkivfoto

Arkivfoto

Fredensborg vil stramme skruen overfor unge kriminelle

Fredensborg Kommune vil sætte hårdere ind overfor bandekriminalitet blandt unde teenagere

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

En hårdere linje overfor bandekriminalitet. Det er, hvad Fredensborg Kommune er på vej med, efter byrådet havde punktet på dagsordenen på et møde mandag aften, hvor politikerne stod i kø i en timelang debat.
Forslaget blev fremsat af Borgernes Stemme, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der også fik punktet på dagsordenen i maj.
“Meget tyder på, at vi har en bandekonflikt der er flyttet fra Kokkedal til Nivå. Hvor vi har nogle nogle unge mennesker, der betragter Danmark som et lovløst land. Vi kan ikke tillade, at der er en lille gruppe mennesker der inviterer unge med på udenlandsrejser, hvor alt er betalt, for at lokke de unge. Det skal vi som kommune slå hårdt ned overfor. I Odense har de en model, hvor de stresser bandemedlemmerne så meget som muligt. Det skal vi også have i Fredensborg,” lød det fra Hussein Armandi (BS).

Al Capone-metoden

Politikerne stod i kø for at få taletid og som aftenen skred frem stod det klart, at alle partier var enige om at stramme skruen overfor de kriminelle.
“Vi skal stresse dem og bruge Al Capone-metoden, hvis vi for eksempel ser en 20-årig kontanthjælpsmodtager, der kører rundt i en stor bil,” sagde Flemming Rømer (DF).
Også Liberal Alliance støttede forslaget, men gjorde samtidig opmærksom på, at det ikke var alt der blev registreret.
“Vi skal være meget opmærksomme på, at der kan være hændelser som ikke fremgår af statistikkerne. Der foregår mere rundt omkring på skolerne, end der fremgår af statistikkerne," sagde Charlotte Bie (LA).
Det fik Thomas Bak (V) til at foreslå, at indføre en mere målbar metode.
“Vi kan for eksempel sige, at antallet af politianmeldelser skal være faldet i løbet af to år,” lød det fra Thomas Bak.
Også fra SF var der støtte til forslaget.
“Vi støtter også forslaget men mener, at man skal sætte ind med en forebyggende indsats langt tidligere, både i skoler og daginstitutioner,” sagde Hanne Berg (SF).
“Vi skal bruge de værktøjer vi har i værktøjskassen, som forældre-pålæg og unge-pålæg,” sagde Lars Søndergaard (V).
Rasmus Østrup Møller (S):
“Vi bakker op om forslaget, men siger samtidig, at det her kommer til at koste penge,” sagde han.

Publiceret 31 October 2017 11:00