Kort over modulvogntogenes rute. Den røde er via Helsingørmotorvejen og Isterødvejen. Den blå den først forslåede rute ad A6

Kort over modulvogntogenes rute. Den røde er via Helsingørmotorvejen og Isterødvejen. Den blå den først forslåede rute ad A6

Julegave til Fredensborg:

Forligskreds stopper modulvogntog, men...

Regeringen har nu fået opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til at ændre rute for modulvogntog

Fredensborg-borgerne har fået den bedste af alle julegaver. Modulvogntogene skal alligevel ikke køre gennem Fredensborg by.
Det besluttede forligskredsen bag trafikforliget fra 2014 tirsdag aften. På mødet bestemte flertallet at imødekomme Fredensborg Kommunes ønske om at ændre den planlagte rute for modulvogntog, så de  ikke skal køre ad A6 gennem byen, men istedet via Isterødvejen og Helsingørmotorvejen.
Men opfyldelsen af Fredensborg Kommunens ønske er ikke uden omkostninger. For ændringen af modulvogntog-ruten sker nemlig kun under forudsætning af, at kommunen kan skaffe den fornødne finansiering (ca. 10 millioner kr) og kan få accept fra Hørsholm og Hillerød kommuner til, at der kan køre modulvogntog på deres del af Isterødvejen, oplyser transportministeriet i en pressemeddelelse.
"Der har lokalt i Fredensborg været udtrykt skepsis ved, at modulvogntog skal køre igennem byen, og de har derfor foreslået en alternativ rute. Forligskredsen har derfor besluttet at gøre det muligt for kommunen at realisere den alternative løsning, hvis kommunen selv vil betale ekstraregningen og sørger for at få accept fra nabokommunerne," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).
Læs også: Borgmester om modulvogntog: "Stor tak til borgerne"

Forligskredsen bag aftalen om en grøn transportpolitik tæller regeringspartierne Venstre, Liberal Alliance, Konservative og derudover Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF.
mt

null

Publiceret 14 December 2016 09:00