De 2.903 indsamlede underskrifter mod modulvogntog gennem Fredensborg er båret til Christiansborg af (fra venstre): Byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen (V), Lisbeth Gram Holdum fra Borgergruppen, formand for Plan-, klima- og miljøudvalget Lars Simonsen (R, Gorm Tortzen fra Borgergruppen og borgmester Thomas Lykke Pedersen. Foto: Morten Timm

De 2.903 indsamlede underskrifter mod modulvogntog gennem Fredensborg er båret til Christiansborg af (fra venstre): Byrådsmedlem Tinne Borch Jacobsen (V), Lisbeth Gram Holdum fra Borgergruppen, formand for Plan-, klima- og miljøudvalget Lars Simonsen (R, Gorm Tortzen fra Borgergruppen og borgmester Thomas Lykke Pedersen. Foto: Morten Timm

I samlet protest:

På Borgen med 2.903 underskrifter

Borgergruppe, borgmester og byrådspolitikere afleverede de mange protestunderskrifter mod modulvogntog til Trafik- og bygningsudvalgets formand

Af
Morten Timm

Morten Timm

En kasse fyldt med protestunderskrifter mod modulvogntog gennem Fredensborg blev i dag overbragt den socialdemokratiske formand for Trafik- og bygningsudvalget på Christiansborg, Lennart Damsbo-Andersen.
Helt præcist 2.903 underskrifter - eller halvdelen af de stemmeberettigede borgere i Fredensborg - har sat deres underskrift på protestskrivelserne, som er indsamlet de seneste måneder.
To af initiativtagerne til underskriftindsamlingen, Gorm Tortzen og Lisbeth Gram Holdum , havde taget turen til Folketinget med borgmester Thomas Lykke Pedersen, formand for Plan-, klima- og miljøudvalget Lars Simonsen (R) og Venstres Tinne Borch Jacobsen.

Branchen ønsker den ikke

Og det var med det klare budskab at stoppe planerne om at lade de over 25 meter lange modulvogntog kører gennem Fredensborg by, der allerede nu er hårdt plaget af trafik på netop A6.
"Der er tale om skolevej, hvor bløde og svage trafikanter, også fra Blindecentret, skal krydse A6. Der er to rundkørsler, to trafiklys samt 39 private udkørsler. Det er opbremsning på opbremsning, forklarede delegationen.
"Vi har forhørt os hos de tunge drenge i transportbranchen, og ingen ønsker at køre ad den rute. Det er en flaskehals. Vi har heller ingen virksomheder på strækningen, der har brug for modullastvogne. Derfor bliver der udelukkende tale om langdistancetrafik," understregede Gorm Tortzen og tilføjede sammen med Tinne Borch Jacobsen:
"I forvejen er der alt for megen trafik, alt for megen larm og farlige situationer. Modulvogntog oveni er dråben, der får bægeret til at flyde over. Det er ødelæggende for byens udvikling, og det er at køre Fredensborgs 8.000 indbyggere over..."
Gorm Tortzen bragte ligeledes Vejdirektoratets egen håndbog for anlæg af modulvogntogsruter på banen, hvori Vejdirektoratet selv advarer mod modulvogntog på veje med netop de samme forhold som er på A6 Fredensborg, f.eks. med skolevej, mange bløde trafikanter og ensporede rundkørlser.
"Man kan jo spørge om de overhovedet snakker sammen i Vejdirektoratet," sagde han.

Skal være ordentligt

Den alternative og meget egnede rute ad Helsingørvejen og Isterødvejen blev naturligvis også forelagt udvalgsformanden.
Lennart Damsbo-Andersen lyttede på sine gæster fra Fredensborg og noterede sig, at der fra Vejdirektoratets side endnu ikke var foretaget nogle ændringer af kantstene og rundkørsler på strækningen, og Fredensborg Kommune ikke var blevet hørt i sagen.
"Min holdning er, at det skal være foregået ordenligt, og noget tyder på, at det er det ikke. Det må vi have undersøgt," sagde han på mødet.
Borgmester Thomas Lykke Pedersen understregede desuden overfor Lennart Damsbo-Andersen, at det er et samlet og enigt byråd, der er imod modulvogntog på A6-strækningen.
Borgergruppen med både Gorm Tortzen og Lisbeth tager torsdag atter turen til Christiansborg, hvor de har fortræde for det samlede Trafik- og bygningsudvalg. I næste uge har en byrådsdelegation med borgmester i spidsen ligedes fortræde for udvalget, ligesom der skal afholdes endnu et møde med Vejdirektoratet.

Publiceret 08 November 2016 18:00