Erik Østergaard, administrerende direktør i Danske Vognmænd, gennemhullede på borgermødet den påstand, at Fredensborgs politikere ikke er blevet hørt eller orienteret om trafikforliget om modulvogntog. Foto: Morten Timm

Erik Østergaard, administrerende direktør i Danske Vognmænd, gennemhullede på borgermødet den påstand, at Fredensborgs politikere ikke er blevet hørt eller orienteret om trafikforliget om modulvogntog. Foto: Morten Timm

Direktør:

Lokalpolitikere vidste besked om modulvogntog i 2014

Direktør for Danske Vognmænd Erik Østergaard kunne på borgermøde afsløre, at byrådspolitikere tog trafikforlig til efterretning for snart to år siden. Udvalgsformand går til bekendelse

Af
Morten Timm

Morten Timm

Når politikere i Fredensborg har hævdet, at de intet havde hørt om modulvogntog gennem Fredensborg før i sommer, og Fredensborg Kommune aldrig er blevet hørt. Så er det forkert.
Det kom frem på borgermødet tirsdag aften i den gamle biograf i Fredensborg, hvor over 150 borgere var mødt op. Her var Erik Østergaard, administrerende direktør for Danske Vognmand, ikke kun en enmands oppositionshær, der talte for, at det var en god idé at lade megalastbilerne kører tværs gennem byen ad A6. Både af hensyn til miljøet og trafikmængden (større, men færre lastbiler til samme transport).

Læs det på kommunens hjemmeside

Han afslørede nemlig også, at flere politikere helt har glemt, at trafikforliget for 2014 omkring modulvogntog faktisk har været på dagsordenen i Udvalget for Infrastruktur og Trafik den 27. august 2014, et par måneder efter forliget blev indgået. Udvalget har tillige taget det til efterretning.
"Så I har aktivt forholdt jer til det. Det har jeg været inde at læse på kommunens hjemmeside," sagde Erik Østergaard og demonstrerede til forsamlingen, at han lige havde fundet det på sin smartphone.
Afsløringen kom under borgermødets debat og kort efter, at borgmester Thomas Lykke Pedersen havde et vist et powerpoint-slide med tekst om, at Fredensborg Kommune ikke var blevet hørt.
Samtidig har det tidligere undret flere folketingspolitikere, at Fredensborg Kommunes folkevalgte først har reageret så sent, næsten to år efter forliget er indgået.
"Jeg synes, at der fra flere politikeres side, herunder borgmesteren, er givet en fremstilling af, at de ikke kendte til det og er blevet inddraget for sent. Men de har nikket til det, og der står i dagsorden-teksten, at det indbefatter modulvogntogkørsel på A6, men at det ikke har nogle økonomiske konsekvsenser, da det er en statsvej," fortæller Erik Østergaard til Uge-Nyt.
Læs også: Borgermøde: Politisk åbning for at stoppe modulvogntog

Formand erkender

Formand for Plan-, miljø og klimaudvalget, Lars Simonsen (R), gik også til bekendelse.
"Ja, det skulle vi - også i administrationen - have reageret på dengang, men det er et lille underudvalg, og det skete ikke" forklarede han og fortsatte:
"Men kunne man have ændret det dengang, så kan det også ændres i dag. Vi har et alternativt forslag for modulvogntogene på et eksisterende vejnet".
Erik Østergaard inviterede i øvrigt alle til Helsingør for at se modulvogntog, der hver dag kører ad Helsingør Kongevej uden problemer.
"Selvfølgelig kan man godt spekulere i det, at de tager sagen op her et år før kommunalvalget," oplyser Danske Vognmænd-direktøren.

Publiceret 29 September 2016 00:30