I rundkørslen ved Jernbanegade skal der også laves mindre ændringer for modulvogntoget bedre og mere sikker kan køre igennem. Foto: Morten Timm

I rundkørslen ved Jernbanegade skal der også laves mindre ændringer for modulvogntoget bedre og mere sikker kan køre igennem. Foto: Morten Timm

Borgere på gaden mod megalastbiler

Borgergruppe på gade for at samle protestunderskrifter mod modulvogntog

Af
Morten Timm

Morten Timm

En gruppe borgere fra Fredensborg har sat gang i en underskriftindsamling mod modulvogntog gennem Fredensborg by.
"Der er meget stor interesse for at skrive under, indimellem er der næsten kø," fortæller Lisbeth Gram Holdum, der har været meget aktiv i debatten om modulvogntog og sammen med blandt andre Gorm Tortzen har været ude at samle underskrifter hos deres medborgere.
Hun var ikke mindst overrasket over, at de fleste borgere hun mødte, var klar over, hvad det handlede om.
På to timer samlede hun 110 prostestunderskrifter uden for SuperBrugsen i Fredensborg.

Stærkt overbelastet

Borgerprotesterne går på, at rute A6 gennem den gamle og tætte bebyggelse i Fredensborg og som stammer fra Frederik den 2.'s tid aldrig har været planlagt til tung trafik.
Desuden krydser mange svage trafikanter fra to skoler og Blindehjemmet dagligt vejen, der allerede på nuværende tidspunkt er stærkt overbelastet og sine steder umulig at køre ud på fra sidevejene.
Mange af husene langs vejen er bygget mellem 1780 og 1920 og er ligesom kloaknettet nedenunder slet ikke forberedt på de meget tunge lastvognstog og de medfølgende vibrationer.

Kom og mød op

Gruppen af borgere er også begyndt at uddele flyers med opfordring til at møde op, når Vejdirektoratet kommer på besøg torsdag den 1. september klokken 14.
Ifølge Lisbet Gram Holdum ikke tale om en demonstration, men et forsøg på at vise Fredensborgernes engagement i sagen.

Publiceret 24 August 2016 09:30