Borgerne i Fredensborg må fortsat bruge Hørsholm Svømmehal. Arkivfoto

Borgerne i Fredensborg må fortsat bruge Hørsholm Svømmehal. Arkivfoto

Kassen er tom:

En svømmehal må vente

Der bliver ikke brug for badetøjet i denne sæson, vurderer DF. Beslutningen om at bygge et ny anlæg blev sparket videre til efterårets budgetforhandlinger

Af
Morten Timm

Morten Timm

Skal Fredensborg Kommune opføre en svømmehal? Det spørgsmål må de svømmeglade borgere vente med svar på nogen tid endnu, da sagen om et sammenhængende svømme- og gymnastikcenter i Nivå atter var oppe at vende et byrådsmøde, det sidste inden sommerferien.
For på trods af, at Socialdemokraternes Per Frost Henriksen talte varmt for en svømmehal som et stort aktivt for alle kommunens borgere, ligesom det vil gøre Fredensborg mere attraktiv, var det svært for ham at få trukket de øvrige byrådsmedlemmer i badetøjet.

“Vi har jo ikke råd”

Heller ikke modellen OPP (Offentlig Privat Partnerskab) var noget, der fik dem op på vippen.
“Jeg vil da gerne have en svømmehal, men det skal være, når der er penge nok i kassen. Derfor glæder jeg mig til budgetforhandlingerne,” sagde Knud Løkke Rasmussen fra Frie Liberale.
Konservative Thomas von Jessen var på samme frekvens.
“Vi har jo ikke råd. Vi skylder en halv milliard kroner væk. Når bruttogælden er halveret, så kan vi være med, men vi medvirker ikke til at lægge en stor regning i børneværelset,” slog han fast.
Venstre udtrykte sig mere moderat, men ifølge Lars Simonsen ønsker de på sigt også en svømmehal, men der er bare ingen genveje til en finansiering.
Liberal Alliance synes, at en svømmehal som udgangspunkt er en god idé, men der skal nok slås koldt vand i blodet.

Skattestigning

Heller ikke Enhedslisten og SF vurderer, at der er råd til et stort anlægsprojekt.
“Vi har så mange udfordringer i kommunen, og vi må tænke på de svage først,” sagde Henriette Brandt Pedersen (EL).
Hanne Berg (SF) tilføjede, “at en svømmehal ikke skal opføres på bekostning af nedskæringer, men det kunne måske lade sig gøre, hvis der kom en lille skattestigning”.
Den åbning blev dog straks fejet af banen af borgmester Thomas Lykke Pedersen, og Dansk Folkepartis Flemming Rømer konstaterede, at folk nok ikke skal gå ud at købe badetøj til denne sæson.

Vigtig grundpræmis

Trods de massive afvisninger kunne Per Frost Henriksen (S) alligevel finde noget positivt. Ikke alene var der enighed om at tage sagen med til budgetforhandlingerne, ifølge Per Frost var der desuden ændret en vigtig grundpræmis.
“Jeg kan jo høre hele vejen rundt, at der faktisk er enighed om at få en svømmehal. Det er historisk, og det glæder mig,” sagde han og understregede, at Socialdemokraterne aldrig har sagt, at de vil bygge en svømmehal, hvis der ikke er råd.

FAKTA
Projektet tager udgangspunkt i en svømmehal med 25 meters bassin med seks baner, varmtvandsbassin, undervisningsbassin og morskabsområde plus et gymnastikcenter.
Der er fremlagt tre modeller, to Offentlig-Privat Partnerskabs modeller, henholdvis med privat finansiering eller offentlig finansiering, samt et traditionelt kommunalt anlægsprojekt.
Anlægsudgiften er anslået til 85-95 millioner kroner.
Foreslået placering er Nivå.

Publiceret 28 June 2016 09:30