Foto: Nivå Musiklaugs Kor

Foto: Nivå Musiklaugs Kor

Mærk musikken i Nivå

Nivå Musiklaugs Kor inviterer i januar til koncert og åben prøve, hvor man kan komme helt tæt på og opleve, hvordan et kor arbejder

Af
Af Jannie Fjordside

I begyndelsen af janar kan man opleve rytmiske sange udsat for et mangestemmigt kor - nemlig Nivå Musiklaugs Kor. Hele efteråret har koret arbejdet intenst med at optimere de sange, de har på repertoiret - resultatet kan man opleve, når de den 9. og 10. januar giver koncert på Nivaagaards Malerisamling.
"Nivå Musiklaugs Kor har gennem mange år optimeret deres sound og ikke mindst under deres nuværende dirigent er de rykket med frem blandt de nyeste toner og klange. Sangene er meget forskellige, nogle meget stille og langsomme og andre med mere krudt i, oplyser koret.

Koncert og åben prøve

Under koncerten den 10. januar vil koret supplere sig med pianist Thomas Bornø, som også tidligere har akkompagneret koret. Koncerten begynder kl. 11, og der er fri adgang til denne koncert, når man har betalt entre til museet.
Som noget nyt inviterer Nivå Musiklaugs Kor dagen før, fredag den 9. januar kl 19, til en åben prøve i medborgerhuset Egedal i Kokkedal. Her kommer du tæt på koret og oplever, hvordan samspillet mellem koret og deres unge energiske dirigent David Lustrup Jensen foregår.
"Du vil komme til at opleve nuancerne i sangene, hvad er det der gør, at det ene lyder ok, men ved at tviste det lidt letter det til musik, og hvis man er heldig får det de små hår til at rejse sig," fortæller Vivi Lønborg Andersen, Formand for Nivå Musiklaugs Kor.
Den åbne prøve er for alle nysgerrige, men for tiden mangler koret ekstra besætning på herrestemmerne, specielt tenorerne, så hvis du selv har lyst til at synge i kor, så kom og se om arbejdet kan lokke dig.
Koret optager som nævnt primært herrestemmer, som siden kommer til en stemmeprøve hos dirigenten, der kan høre, hvordan stemmen passer ind i klange og stemmegrupper. Er du interesseret, så ring til Vivi på tlf 5194 3780 eller mød op til et af de to arrangementer. Nivå Musiklaugs Kor glæder sig til at se alle.

Publiceret 01 January 2015 11:15