Fra venstre er det Lykke Pedersen, Lone Albret og Jette Nielsen. Foto: Claus Beyer

Fra venstre er det Lykke Pedersen, Lone Albret og Jette Nielsen. Foto: Claus Beyer

Fokus på at tackle angst og depression

Fredensborg Kommune er sammen med Komiteen for Sundhedsoplysning klar med et kursus í at lære at tackle angst og depression

Af
Af Claus Beyer

 Så er Fredensborg Kommune klar med et nyt kursus der henvender sig til personer over 18 år med tegn på angst og depression samt pårørende til disse. Formålet med dette kursus er at give deltagerne inspiration til, hvordan man kan leve et godt liv, selvom man har symptomer eller en diagnose på angst og/eller depression, samt til pårørende til personer med samme symptomer eller diagnose.

Ved hvor skoen trykker

"På det nye kursus sætter vi fokus på at tackle de problemer og udfordringer, der følger af symptomerne, så det bliver en selv og ikke dem, der styrer ens liv," fortæller sundhedsfagligkoordinator Jette Nielsen på Fredensborg Kommune, der også fortæller, at det er to erfarne instruktører der kommer til at lede kurset.

To af de frivillige instruktører i Fredensborg Kommune, Lykke Pedersen og Lone Albret, der selv ved hvor skoen trykker, fortæller videre:

"Det er et kursus, hvor vi som instruktører vil veksle mellem oplæg, erfaringsudvekslinger, øvelser og individuelt arbejde. Man kan også sagtens nøjes med at lytte, og det er meget vigtigt at understrege, at der er fuldstændig tavshedspligt, både for os instruktører og for deltagerne på kurset."

"Når man lider af angst og depression, er symptomerne mange og er både af fysisk og psykisk karakter. Som instruktører er vi uddannet med en værktøjskasse, hvor vi vil præsenterer nogle redskaber til hvordan man kan bryde disse tilstande," fortæller Lykke og Lone.

Kurset følger et fast program og foregår over syv mødegange af 2,5 timer pr. gang. Der er plads til 12 til 16 deltagere, og man mødes en gang om ugen, og der vil være mulighed for at fortsætte med at mødes efter den syvende kursusgang i en netværksgruppe under Selvhjælps-grupperne i Fredensborg Kommune, hvis man har lyst til.

Hvor, hvornår

"Kurset starter op den 26. september og det afholdes i lokalerne hos Frivillighed Fredensborg, på Teglgårdsvej i Humlebæk. Det er også her, at den eller de kommende selvhjælpsgrupper vil holde til," fortæller Jette Nielsen.

"Det er helt gratis at deltage på kurset, og vi afholder i fællesskab med Helsingør Kommune, og det udbydes af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Inden selve kurset vil der ikke blive afholdt et samlet informationsmøde, som vi har ved vores øvrige kurser. Denne gang vil man blive inviteret ind til en personlig samtale med mig, hvor vi taler det kommende forløb igennem inden opstarten. Jeg vil opfordre til at kontakte mig hurtigst muligt, vedrørende eventuel deltagelse," slutter Jette Nielsen, som man kan kontakte på telefon 7256 5558 eller mail: jni@fredensborg.dk


Kurset giver dig mulighed for at
- tilegne dig redskaber, som kan give dig større psykisk frihed

- dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation

- arbejde med dine stærke sider

På kurset arbejdes der blandt andet med følgende emner
- trigger og advarselssignaler

- bedre kommunikation

- forebyggelsesstrategier

- Håndtering af psykisk/fysisk smerter og træthed

- problemløsning
samarbejde med sundhedsvæsnet
fysisk aktivitets betydning for humøret

Publiceret 05 June 2013 11:30