DEBAT: Byrådet svigter nærdemokratiet

"I Grundejerforeningen Holmegård har vi flere gange forsøgt at skabe et samarbejde med kommunen, for at få rettet op på dette. Alle vores forslag om samarbejde er dog blevet skudt ned," skriver debattøren i dette indlæg

Hossein Armandi, Medlem af Borgernes Stemme

Nærdemokrati i Fredensborg dukker op med samme frekvens som datoen 29. februar gør i vores kalenderregning. Nemlig hvert 4. år, når der er kommunevalg. Så taler man om nærdemokrati. Den resterende tid eksisterer nærdemokratiet ikke.

Ser man bort fra nærdemokratiets skudår bliver stadig flere af kommunens opgaver centraliseret. Samtidig afholdes proforma-borgermøder, hvor det er tydeligt, at byrådet på forhånd har truffet beslutningerne.

For at komme med et helt konkret eksempel på manglende nærdemokrati, så behøver man bare gå en tur udenfor. I grundejerforeningen, hvor jeg bor, er stier og veje i så dårlig stand, at færdsel ligefrem kan være farlig. Der er store huller og belægningen er flere steder helt ødelagt. De grønne områder bliver misligholdt og svigtes af kommunens tilsyn.

Det burde være en klar prioritering for byrådet at borgerne bliver hørt. Man må jo ikke glemme, at det er borgerne der har givet politikerne en plads i kommunens byråd. Skylder byrådet så ikke at lytte til borgerne?

Det er ren arrogance, at byrådet ignorerer 250 grundejere og ikke tager deres henvendelser alvorligt.

Jeg håber dette læserbrev kan åbne byrådets øjne, og forhåbentlig være med til at genskabe nærdemokratiet. Nærdemokratiet er jo netop noget af det som er helt unikt ved vores dejlige land, Danmark.

Publiceret 21 October 2019 05:00