Woman online seller confirming orders from customer on the phone. E-commerce business owner looking at the papers and talking on phone in store warehouse.

Woman online seller confirming orders from customer on the phone. E-commerce business owner looking at the papers and talking on phone in store warehouse. Jacob Lund - stock.adobe.com

DEBAT:

Politikere kan forbedre erhvervsklima i Fredensborg

Undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima er Fredensborgs bedste udgangspunkt for at forbedre forholdene for kommunens virksomheder og tiltrække flere job og skatteindtægter.

Af Poul Skadhede, formand for DI Hovedstaden

Dansk Industris rangliste over erhvervsklimaet i danske kommuner, Lokalt Erhvervsklima, er baseret på over 7.300 svar fra en bred sammensætning af virksomheder over hele landet. Derfor er det lodret forkert, når tidligere byrådsmedlem Vagn Koch Jensen (V) i sidste uges Lokalavisen Fredensborg skriver, at undersøgelsen overvejende dækker industrivirksomheder, og at handels- og servicevirksomheder og liberale erhverv ikke er med.

De 48 virksomheder, der har deltaget i Fredensborg, har tilsammen over 1.000 medarbejdere, svarende til over 14 pct. af de private arbejdspladser i kommunen. Og det er ikke kun industrivirksomheder. Undersøgelsen dækker bredt brancher som fremstilling, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Og DI-medlemsvirksomheder og ikke-medlemmer er selvfølgelig spurgt på lige fod.

Desuden ligger en sammenligning af 47 kommunale statistikker, eksempelvis inden for sagsbehandling, arbejdsmarked og uddannelse, til grund for DI’s rangliste. Den er dermed langt den mest valide, seriøse og omfattende undersøgelse af erhvervsklimaet i Danmark.

Fredensborg Kommune klarer sig relativt dårligt i år efter en fin fremgang i 2018. Kommunen går syv pladser tilbage til nummer 82 ud af 93 deltagende kommuner. Det betyder bestemt ikke, at alt er skidt i Fredensborg. Men det betyder, at kommunen især på områder som sagsbehandling, fysiske rammer og skatter og afgifter med fordel kan gøre en ekstra indsats over for de lokale virksomheder. Og med fordel kan lade sig inspirere af andre kommuner.

For det er nemlig præcis, hvad undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima er til for. At Danmarks kommunalpolitikere og kommunale administrationer skærper opmærksomheden på vigtigheden af virksomhedernes forhold og i positiv ånd lærer og får ideer af hinanden. På den måde kan også Fredensborg Kommune gøre sig mere attraktiv for virksomheder og medarbejdere. For det er dem, som lægger skattekroner i kommunekassen. Penge som kommer skoler, daginstitutioner, infrastruktur og sundhedsvæsen i Fredensborg til gode.

Publiceret 05 October 2019 06:00