Arkivfoto: Peter Mailand

Arkivfoto: Peter Mailand

DEBAT:

Flyt biblioteket ned i gadeplan

"Det oprindelige forslag om at flytte biblioteket ned i gadeplan vil være helt i samklang med kommunens intensioner om at give Jernbanegade til tiltrængt løft," skriver debattøren i dette indlæg

Erik Fallesen, Jernbanegade 10, Fredensborg

På grund af manglende interesse for at etablere et sundhedshus i bibliotekets nuværende lokaler på 1. sal i Jernbanegade, har forvaltningen i Fredensborg kommune besluttet at stille planerne om at flytte biblioteket ned på gadeplan i Kiwis gamle lokaler i bero. I stedet skal den nuværende lægepraksis, der også har til huse på 1. sal udvides og overtage en del af bibliotekets arealer, lyder det fra forvaltningen.

Det er en dybt beklagelig og helt uforståelig beslutning forvaltningen har truffet, og den er også helt ude af trit med de store forandringer, der netop i disse år finder sted på landets folkebiblioteker. Udlånet af bøger og andre materialer er for nedadgående, og i stedet for er biblioteket blevet et aktivt være- og mødested for kommunens borgere. Borgerne kommer ikke længere bare for at låne eller aflevere en bog. De kommer for at deltage i læseklubber, foredrag, forfatteraftener og meget mere. I dagens bibliotek skal der være plads til fordybelse med avislæsesal og studierum, men også til fri udfoldelse til debataftener og spiseklubber eller gennem diverse aktiviteter for børn.

På den baggrund er planerne om at indskrænke bibliotekets arealer helt hen i vejret. Derimod ville det oprindelige forslag om at flytte biblioteket ned i gadeplan være helt i samklang med kommunens intensioner om at give Jernbanegade til tiltrængt løft. Et bibliotek der summer af liv, er nu engang mere interessant end døde og tomme butiksfacader, og biblioteket kunne aktivt bidrage til gadens eksisterende handelsliv med diverse kulturelle indslag.

Det ville være ærgerligt, hvis kommunen misser denne enestående mulighed for at skabe et mere aktivt og spændende kulturliv i Fredensborg.

Publiceret 07 September 2019 10:00