Thomas von Jessen. Arkivfoto.

Thomas von Jessen. Arkivfoto.

DEBAT: Vi mindes vore døde soldater

"Indsatsen for en bedre behandling af veteranerne er meget vigtigt for Det Konservative Folkeparti," skriver debattøren Thomas von Jessen (K)

Thomas von Jessen (K) gruppeformand, Solvænget 1, Nivå

5. september er det 'flagdag'. Den dag ærer vi vore soldater, der ude i verden har sat deres liv på spil for din min sikkerheds skyld, og vi mindes vore døde.

Flagdagen er en relativ ny mindedag i Danmark, fordi det også er relativt nyt, at Danmark sender soldater i kamp for vores sikkerhed og vores værdier: frihed og demokrati, som vi deler med vore allierede.

Fra 1864 til Jugoslavienskrigene i 1990’erne sendte Danmark ikke soldater i krig ude i verden. Derfor giver fejringen hos os god mening: På Karlebo Kirkegård, hvor vi samles 5. september kl. 15.00, er der netop et 1864-mindesmærke og en soldatergrav fra den fredsbevarende indsats i nyere tid. Det kan ikke blive større, når en soldat giver sit eget liv for vores andres sikkerheds og friheds skyld.

For Det Konservative Folkeparti er både krigsindsatsen og den fredsbevarende indsats i verdens brændpunkter meget vigtig, da vi er overbeviste om, at fredsindsatsen både nytter noget, der hvor den ydes, og at vi herhjemme samtidig får mere sikkerhed i det Danmark, som betyder alt for os.

Men der er også veteraner, der har fået sår på sjælen af at være ude. Da Danmarks indsats for at tage et globalt medansvar for frihed og demokrati er relativ ny, er behandlingen af vore psykisk og fysisk skadede veteraner også relativt ny og i stadig udvikling. Indsatsen for en bedre behandling af veteranerne er meget vigtigt for Det Konservative Folkeparti. Der behøves kun få ord til dem: 'Tak og velkommen hjem!'

Publiceret 31 August 2019 06:00