Flemming Rømer.

Flemming Rømer. Arkivfoto.

DEBAT:

Anvisning af permanent bolig til flygtninge

"Det kan ikke være rigtigt at når Folketinget endelig lytter til de ønsker vi har lokalt, at partierne så går imod det," skriver Flemming Rømer i dette læserbrev

Flemming Rømer (DF) medlem af Borgerservices-, Arbejdsmarked-, og Erhvervsudvalget

Den 21. februar vedtog et flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, at afskaffe flygtninges retskrav på bolig.

Uagtet det vil et flertal i Borgerservices-, Arbejdsmarked-, og Erhvervsudvalget, bestående af Radikale Venstre og Enhedslisten samt V og S.

At den kommunale praksis vedrørende visitation til permanent bolig placering for flygtninge fastholdes.

Dermed er V og S i opposition deres egne folk i Folketinget.

DF stemte imod idet vi ønsker, at flygtninge skal behandles som øvrige borgere, dog kan ydes praktisk hjælp til opskrivning på ventelister. Det kan ikke være rigtigt at når Folketinget endelig lytter til de ønsker vi har lokalt, at partierne så går imod det. Vi har anvisningsret til 25% af de almennyttige boliger, og en anvisning af flygtninge til dem, vil betyde at andre med behov for bolig kommer til at vente længere.

DF krævede sagen til behandling i byrådet, idet vi håber at et flertal der vil stoppe denne forskelsbehandling. Især håber vi, at K og LA støtter os og deres Folketingspolitikere. Samt at V og S for tænkt sig om.

Publiceret 29 August 2019 06:00