Thomas von Jessen. Arkivfoto.

Thomas von Jessen. Arkivfoto.

DEBAT:

Hasselhøj – ikke flere 'fisk' i akvariet

"Vi plejer at sige, at man 'ikke skal komme flere fisk i akvariet, end at de allesammen stadig kan få ilt'," skriver debattøren i dette indlæg

Thomas von Jessen (K), medlem af Plan-, miljø- og klimaudvalget, Solvænget 1, Nivå

Det Konservative Folkeparti går ikke ind for flere boliger i Hasselhøj, Nivå. Området, der ligger naturskønt, kan efter vores opfattelse ikke bære flere.

Undertegnede har selv boet i hasselhøj i 7 år og oplevet udbygningen med alle andelsboligerne. Det var godt, de kom. Det var godt, at grundejerforening og andelsforeningerne selv fik etableret et sameje omkring den fælles grønning, og det var godt, at der ikke blev bygget ”nærcenter” el. lign. på de to sidste ubebyggede kommunaltejede matrikler ud til grønningen, som lokalplanen eller åbner mulighed for.

Nu er kommunen i færd med at sælge ud af en mængde af den slags små grunde, og det er nutiden, der bestemmer, hvad de skal bruges til.

Ideen om fire boliger på den vestlige ledige tomme grund i Hasselhøj støtter Det Konservative Folkeparti ikke. Vi mener generelt ikke, at kommunen blot med et snuptag kan øge bebyggelses procenten op til 40, når nu alle bolig- og andelshavere har købt på den forudsætning, at bebyggelsesprocenten er 25. Vi kan, efter vores opfattelse, heller ikke gå ud over rammen på 250 boliger i alt for området, som også er protokolleret.

Ideen om 2-3 boliger i forlængelse af eksisterende bebyggelse er efter vores opfattelse den næstbedste løsning, som dog er inspireret af lokale ideer. Men vi så helst, at grunden blev udlagt til grønt fællesareal. Vi plejer at sige, at man 'ikke skal komme flere fisk i akvariet, end at de allesammen stadig kan få ilt'.

Publiceret 20 August 2019 11:05