Det var et tilløbsstykke, da Kiwi åbnede i 2012. Forretningen lukkede igen i 2017. Netto var i spil til butikken, men det blev ikke til noget.

Det var et tilløbsstykke, da Kiwi åbnede i 2012. Forretningen lukkede igen i 2017. Netto var i spil til butikken, men det blev ikke til noget. Arkivfoto

DEBAT:

Vi mangler dagligvarer i Jernbanegade

En dagligvarebutik i bymidten til give liv, mener debattøren

Birgitte Holck Wæhrens

Jeg noterer med glæde, at byens borgere og forretningsdrivende er faret i blækhuset mht. brug af borgernes penge – 20 mio. – til ny belægning i Jernbanegade.

Det, vi mangler i Jernbanegade, er ikke en ny belægning til 20 mio., men derimod et tilløbsstykke. Der er madmarked på vej i det gamle Nordea – det er spændende, hvad det kommer til at bestå af. Jeg har selv støttet Market Place på www.boomerang.dk.

Jeg er dog af den opfattelse, at det, vi mangler i vores bymidte, er en dagligvarebutik. Den ville betyde, at folk lagde deres vej forbi Jernbanegade for at købe ind, og dermed ville de befinde sig i den forholdsvis overskuelige gågade, som de så ville kunne udforske og benytte sig af.

Den store udfordring, som jeg ser det ift. dette projekt, er Superbrugsens monopollignende status som Fredensborgborgernes foretrukne ikke-discount indkøbssted. Det har vist sig nærmest at være umuligt at leje den gamle Kiwibutik ud til en ny dagligvarekoncern. Og hvem kan fortænke dem i ikke at ville tage konkurrencen op med landets største Superbrugs? Som i øvrigt er i gang med at ansøge om at udvide arealet.

Kunne man foreslå brugsuddeleren at lægge en del af sin butik op i Jernbanegade?

Det ville være et mindre og mere koncentreret udvalg af grønt, kød, mejeri og kolonialvarer, måske med plads til særlige ”events” op til weekender og helligdage, måske oven i købet i samarbejde med Market Place. Det ville være et tilløbsstykke.

Publiceret 01 August 2019 09:00