Tænk på turisme i stedet for ny belægning i Fredensborgs bymidte, mener Egon Frandsen

Tænk på turisme i stedet for ny belægning i Fredensborgs bymidte, mener Egon Frandsen Arkivfoto

DEBAT: Spar på belægning og tænk på turisme

Af Egon Frandsen, Granvej 2, Sørup:

Ralph Kapper Hansen havde den 16. juni et meget flot og godt indlæg, der eksakt peger på at der ikke igen bør ændres belægning i Jernbanegade.

RKH peger korrekt på hvordan manglende vedligehold og opfølgning af krav og skiltning samt genplantning af knækkede eller beskadiget træer ikke er fulgt op. Jeg er helt enig i RKH's udlægning, og husker også de mange penge der blev brugt på bymidten og hvor flot den var, da projektet blev afleveret.

Det er ikke belægningen eller det gamle projekt, det er galt med, men udelukkende at man ikke har fulgt op og vedligeholdt, men blot lukket hullerne med andet, herunder også ved de mange små træer, der er knækket gennem årene. Ristene er væk, ukrudtet gror. Eller hullet får blot lov til at ligge.

RKH har ramt plet med sit indlæg.

Spar millionerne eller brug dem til noget nyttigt, som hedder turister, som kaster penge af sig.

Jeg har lige været på besøg i en lille by på Lolland. De mangler også kunder. Hvad gjorde de så? Tænker kreativt og har netop åbnet op for 50 pladser for Wohnmobil Stellplatz. Fremtidens bopæl for turisterne, der er i bevægelse, og ikke vil ligge på de faste campingpladser. Der vil rundt og se turistmålene. Og hvad skete? Der var fyldt op med campere. Typisk bliver de der én eller to dage.

Der er på kæmpe fremgang i denne turisme. Hver turist bruger ca. 300 kr./døgn. Eller ca. 10 mio. kr. pr. år for de 50 pladser, jeg så på. Så enkelt var udregningen på Lolland. Og kanon god omsætning for den lille by.

Fredensborg er en turistby, men der skal tænkes anderledes og nyt. Disse pladser kan findes nær bymidten. I lunden mellem træerne- a.la. p-plads ved Louisiana – Posthusgrunden, Alexandrahouse grunden osv.

Spar ulejligheden med ny belægning i Byen, samt ødelagt handel. Tænk turisme og få byens tilbage på det som RKH peger på.

Publiceret 26 July 2019 08:00